MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Η ελληνική οικονομία πάει τόσο καλά… που δεν αντέχει άλλα μέτρα, οι μετοχές βάλτωσαν, μαϊμού αποδόσεις ομολόγων και ΑΕΠ...

Μπορεί στην Ελλάδα να αυτοθαυμαζόμαστε, να προβάλλουμε ένα όραμα προοπτικής… αλλά πέραν από εμάς κανείς άλλος δεν το πιστεύει.


Τα ωραία παραμύθια… μπορεί να ακούγονται ωραία αλλά… δεν παύουν να είναι παραμύθια.

 
Η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται ως δυναμικά αναπτυσσόμενη παρά την πανδημική κρίση, το ΑΕΠ ανακάμπτει το 2021 μετά το σοκ του 2020 και οι προοπτικές – πάλι παρά την υγειονομική κρίση – διανοίγονται θετικές…
 
Ωστόσο η επιχειρηματολογία αυτή προβάλλεται για εσωτερική κατανάλωση, ενώ αντιθέτως κανείς από τους διεθνείς επενδυτές δεν αξιολογούν με αυτή την προσέγγιση της πορεία της Ελλάδος.
 

Εισβολή μπράβων σε παράσταση του Χρ. Ζαραλίκου

Μεγάλη ένταση επικράτησε σε θέατρο όπου εμφανίζεται ο γνωστός σατιρικός ηθοποιός, με το θέμα και τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την καταγγελία έκανε και ο ίδιος ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος έγραψε στο Twitter «Στην χώρα που είσαι πρωθυπουργός @kmitsotakis μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια».

Ως πότε θα πτωχεύουμε την Τουρκία και θα πεθαίνουμε τον Ερντογάν;

Στην Ελλάδα, κοντεύει να γίνει συνήθεια η δημιουργία ψευδών συναγερμών στην οικονομία. Ανά χρονικά διαστήματα, ζούμε false alarm και το χειρότερο είναι ότι μονίμως ξεχνάμε ποιοι τα δημιουργούν, με αποτέλεσμα να επανέρχονται δριμύτεροι με νέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τουρκία. Κατά ένα εξίσου περίεργο τρόπο, όταν πραγματικά διαφαίνονται σοβαρές οικονομικές κρίσεις στον ορίζοντα, μονίμως υποβαθμίζονται!


Ένα false alarm ήταν η κρίση της κινεζικής EverGrande. Σε Ελλάδα και Ευρώπη γράφτηκαν απίστευτα πράγματα! Την αποκάλεσαν από “νέα Lehman Brothers” ως και “παγκόσμιο κραχ”. Όσοι αναλυτές τα έλεγαν απέτυχαν παταγωδώς, μιας και φτάσαμε στον Δεκέμβριο και ούτε κατάρρευση τύπου Lehman Brothers είχαμε, ούτε μετάδοση της κρίσης στην Δύση!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ : ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ, ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΥΝ ΠΟΛΥ….

….ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ & ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ!!


Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Τα στοιχεία απο Αγγλία, τα βρίσκουμε στο εβδομαδιαίο δελτίο του κρατικού UK Health Security Agency (θα λέγαμε ο βρετανικός “ΕΟΠΥΥ”).
 
Αν και βγαίνει κάθε εβδομάδα, περιέχει ομαδοποιημένα τα στοιχεία των 4 τελευταίων εβδομάδων, και όχι κάθε εβδομάδας ξεχωριστά.
 
Ετσι, το δελτίο αριθ. 47, περιέχει ομαδοποιημένα τα στοιχεία των προηγούμενων 4 εβδομάδων του έτους και συγκεκριμένα των εβδομάδων 43-46, που αντιστοιχούν σε 18 Οκτωβρίου ως 14 Νοεμβρίου.