MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωσία-Ουκρανία: «Η έσχατη ανάγκη θα οδηγήσει στη λύση»- Ανάλυση από το Γιώργο Ρωμανό

Οπισθοχώρηση στο πεδίο της μάχης και «προέλαση» στον οικονομικό πόλεμο; Τι συμβαίνει στη πολεμική σύρραξη Ρωσίας-Ουκρανίας που επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη και την καθημερινότητα μας;


Ο συγγραφέας-αναλυτής και ιστορικός ερευνητής Γιώργος Ρωμανός σε μία ανάλυση που στηρίζεται σε στοιχεία κυρίως δυτικών πηγών, εξηγεί πως ακριβώς έχει η κατάσταση:

Ο Εθνάρχης και αισυμνήτης Ιωάννης Καποδίστριας [1776 - 27 Σεπτεμβρίου 1831]

(Ιωάννης Καποδίστριας, Κυβερνήτης της Ελλάδας, Δωρεά Οικ. Αλέξανδρου Κόσκορου, Συλλογή του Μουσείου Καποδίστρια – Πηγή: https://www.capodistriasmuseum.gr/i-kapodistrias/)


Ευαγγελία Κ. Λάππα

26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Εθνάρχης, αισυμνήτης1 και «άγιος» της πολιτικής Ιωάννης Καποδίστριας αποτελεί το πρότυπο του πολιτικού της μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, Ελλάδας.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε 31 Ιανουαρίου 1776 (π.ημ.) /10 Φεβρουαρίου 1777 στη Κέρκυρα και ήταν το έκτο από τα δέκα παιδιά του Αντωνίου – Μαρία Καποδίστρια και της Αδαμαντίας Γονέμη, από αριστοκρατική οικογένεια της Λεμεσού της Κύπρου. Στα 1795 – 1797 σπούδασε Ιατρική, Νομική και Φιλοσοφία στον Πανεπιστήμιο της Πάντοβας και το 1809, πήγε στην Ρωσία, όπου έγινε υπουργός Εξωτερικών.

Από τη δολοφονία Καποδίστρια μέχρι σήμερα “ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες”; Δ.Σταθακόπουλος-Α.Κούκος

Δύο χρόνια πριν στο Militaire.gr είχαμε μαγνητοσκοπήσει την εκπομπή για τη δολοφονία του Καποδίστρια.

Ναύπλιο, 27 Σεπτεμβρίου 1831, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, στις 5.35 το πρωί, ο Ιωάννης Καποδίστριας, δολοφονείται. Είχε προλάβει να κάνει αρκετά, όχι όλα όσα ήθελε και πίστευε. Το όραμα του να γίνει η Ελλάδα χώρα ουδέτερη, ειρηνική, χώρα πολιτισμού, κράτος Ιερόν για όλη την ανθρωπότητα,πνίγηκε στο αίμα.

Ατιμωρησία! Θάφτηκε και το σκάνδαλο της Siemens

Αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι (προεξάρχοντος του Χριστοφοράκου), παρότι η εταιρία παραδέχτηκε την ενοχή της

Την ακριβή απεικόνιση του τεράστιου «πλυντηρίου» που στήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα προκειμένου να ξεπλυθούν όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, τα οποία άδειασαν τα δημόσια ταμεία και οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού, αποτελεί η χθεσινή αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.