MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
 
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για την ακρίβεια και τους μισθούς. Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή τους ζητούν αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων αναγκών του φορέα και άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε ισχύ.
 

Μήπως πάμε για Tρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, έλεγα και έγραφα πως το Ισραήλ δεν θα απαντήσει αναλογικά, αλλά ανελέητα, κάτι που επαληθεύτηκε. Μετά την προχθεσινή επίθεση του Ιράν, ομοίως επιμένω πως το Ισραήλ θα το πάει μέχρι τέλους, εφαρμόζοντας το: עין תחת עין שן תחת שן זרוע מתחת לזרוע רגל מתחת לרגל – “ὀφθαλμὸν ἀντὶ ὀφθαλμοῦ, ὀδόντα ἀντὶ ὀδόντος …” (Δευτερονόμιον).
 
Αυτό θα συμβεί με χτυπήματα σε δομές και πρόσωπα του Ιράν, κυρίως όμως θα αρχίσει την εκ των έσω αποδόμηση του καθεστώτος των Μουλάδων και των “Φρουρών της Επανάστασης” για να επανέλθει το Ιράν στην κατάσταση ante 1979, με σύνδεση πάλι με τη Δύση και μεταφορά των αποθεμάτων ενέργειας, χερσαία, μέσω Ισραήλ προς την Ευρώπη (χάρτης Νετανιάχου στον ΟΗΕ το Σεπτέμβριο του ’23, λίγο πριν το χτύπημα της 7ης Οκτωβρίου ’23).
 

Ευρωβαρόμετρο: Έχει πέσει κι άλλο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

Δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς
 
Ευρωβαρόμετρο: Το 60% δεν είναι ικανοποιημένο με την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα - Τι ζητούν από το Ευρωκοινοβούλιο - 6 στους 10 θεωρούν σημαντικές τις ευρωεκλογές
 
Σημαντικά είναι τα μηνύματα των Ελλήνων πολιτών σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, καθώς στη συντριπτική τους πλειονότητα για μια ακόμη φορά δηλώνουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο έχει μειωθεί και δυσκολεύονται από λίγο έως πολύ να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Επίσης, δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.