MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ντρέπομαι που είμαι Γερμανός

Με δεδομένο το ότι, η γερμανική κυβέρνηση δεν μας επιτρέπει ούτε να διεκδικήσουμε αυτά που πραγματικά μας οφείλει η χώρα της, ούτε καν μία ανάλογη αντιμετώπιση με αυτήν που της ενέκριναν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και των Η.Π.Α. το 1953 (διαγραφή άνω του 50% των χρεών της, δόσεις για τα υπόλοιπα με ρήτρα εξαγωγών, με χαμηλό επιτόκιο κλπ.), είναι εύλογο να ντρέπονται οι συνειδητοί Πολίτες της.

Ορισμένες φορές είναι σωστό να υπενθυμίζει κανείς πως δεν είναι όλοι οι Γερμανοί ίδιοι – όπως ο κατωτέρω που έχει γράψει δημόσια τα εξής:

Συνιδρυτής Greenpeace: Η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία

Η συνιδρυτής της Greenpeace, ο Patrick Moore, μίλησε με σκληρά λόγια για το σύγχρονο περιβαλλοντικό κίνημα, αποκαλώντας την παγκόσμια υπερθέρμανση ως την μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία και κατήγγειλε τη χρήση του φόβου, της ενοχής και της παραπληροφόρησης για να προωθηθεί το μήνυμα.

«Η κλιματική καταστροφή είναι αυστηρά μια εκστρατεία φόβου και ενοχής» είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Breitbart ο Patrick Moore.

«Φοβάστε ότι σκοτώνετε τα παιδιά σας επειδή οδηγείτε το SUV σας που εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και αισθάνεστε ενοχές που το κάνετε. Δεν υπάρχει ισχυρότερο κίνητρο από αυτά τα δύο» τόνισε ο Patrick Moore. 

Η λογική των μνημονίων

Όλα συνηθίζονται από τον άνθρωπο, αρκεί η εξουσία να είναι σταθερή στις φασιστικές θέσεις της – να ισχυρίζεται τα εντελώς αντίθετα από αυτά που κάνει, μοιράζοντας υποσχέσεις που δεν έχει καμία πρόθεση να τηρήσει και λέγοντας ψέματα, καθώς επίσης αντιπολιτευόμενη προσχηματικά τον ίδιο τον εαυτό της.

Ανάλυση

Οι Έλληνες κατηγορούνται συνεχώς από τους πολιτικούς για τα πάντα – χωρίς όμως κανένας τους να δίνει σημασία στο γεγονός ότι, οι ίδιοι δεν αποτελούν πρότυπο προς μίμηση ως οφείλουν αλλά, αντίθετα, πρότυπο προς αποφυγή. Εάν βέβαια οι Πολίτες αλλάξουν ριζικά αντιλήψεις, ασχολούμενοι περισσότερο με τη μόρφωση και με την καλλιέργεια τους, όλοι αυτοί οι πολιτικοί-κατήγοροι τους θα καταλήξουν εκεί που ανήκουν: στα σκουπίδια. Μεταξύ πολλών άλλων, απαιτούνται βασικές οικονομικές γνώσεις από τους Έλληνες – τις οποίες δεν έχουν επειδή δυστυχώς το σύστημα τους έχει αποκλείσει, για να μπορεί να τους χειρίζεται ευκολότερα. Στα πλαίσια αυτά τα εξής: