MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Γ. Τράγκας: Ο κύριος Μητσοτάκης γνωρίζει σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός; Ξέρει πόσο έχει φτάσει το χρέος της Ελλάδας;

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πάλι ασπιρίνες, ενώ η ακτινογραφία της οικονομίας δείχνει «σκιές» σε όλο τον οργανισμό της 

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν λίγο πολύ, το γνωστό ερώτημα της μάγισσας, μπροστά στο μαγικό καθρέφτη: «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη από όλες;». Και φυσικά η απάντηση που ήρθε από το είδωλό του ήταν : «Εγώ». 

Δεν απέφυγε, δυστυχώς, τους κομπασμούς, για το πόσο θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία και περιορίσαμε τις απώλειες από τον covid-19. Δεν απέφυγε τις υπερβολές, λέγοντας ότι στήριξε το εισόδημα των πολιτών και κράτησε όρθιες όλες τις επιχειρήσεις. 

Η Commission αποκαλύπτει το σχέδιο για την πρώτη κατοικία - Τα 8 κρίσιμα βήματα για την κατάργηση του νόμου Κατσέλη

Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Τα μυστικά για το νέο νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας αποκαλύπτει η Commission στην έκθεσή της όπως επίσης και τα 8 κρίσιμα βήματα μέσα από τα οποία θα καταργηθεί πλήρως ο νόμος Κατσέλη.

Επισπεύδονται όλες οι δικάσιμες μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στο τέλος του Μαΐου θα είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο

Oι αρχές νομοθέτησαν την τρίμηνη παράταση ως το τέλος του Ιουλίου για την προστασία της α κατοικίας αναφέρεται στην έκθεση της Commission.