MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Τα μυστικά του βρώμικου χρήματος;

Το μεγαλύτερο νόμιμο σκάνδαλο φοροδιαφυγής του αιώνα που αποκαλύφθηκε παραδόξως από μία γερμανική εφημερίδα, η χώρα της οποίας θεωρείται ως η πρωταθλήτρια της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος – με συγκεκριμένους στόχους ξανά, όπως η Ρωσία, ο πρόεδρος Trump, οι Η.Π.Α. και η Μ. Βρετανία.

Άρθρο 

Για δεύτερη φορά αποκαλύπτεται ένα διεθνές σκάνδαλο νόμιμης φοροδιαφυγής, από μία γερμανική εφημερίδα (SZ) – η οποία μοιράζει τα έγγραφα που λαμβάνει χωρίς να αποκαλύπτει την πηγή τους. Εν προκειμένω τα εξής από την εφημερίδα, όσον αφορά τα «Panama papers» (πηγή): 

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ "ΕΝΟΙΚΙΟ" ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Δουλέψαμε τόσα χρόνια για να φτιάξουμε ένα σπίτι και τώρα πληρώνουμε "ενοίκιο" στο ίδιο μας το σπίτι. Δηλαδή defacto μας πήρανε το σπίτι. 

Ο ΕΝΦΙΑ, τα φορολογικά τεκμήρια, οι παράλογοι φόροι εισοδήματος και διάφορα τέλη, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του σπιτιού αν δεν πληρωθούν αυτοί οι φόροι, που στην πράξη πρόκειται για ένα πανάκριβο ενοίκιο.

Η ληστεία μέσω των μνημονίων

Η πρωσική κυβέρνηση είχε σχεδιάσει από την αρχή την πληρωμή των δανείων της στο πολλαπλάσιο, όχι μόνο από τις αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων σε εξευτελιστικές τιμές αλλά, επίσης, από τις κατασχέσεις της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων – ενώ μετά τους πλειστηριασμούς των ακινήτων, θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία τους εντός και εκτός της Ελλάδας

«Ένα δηλητήριο, όπως είναι ασφαλώς τα μνημόνια, δεν μετατρέπεται ποτέ σε φάρμακο, όσο και αν προσπαθεί, εύχεται ψευδαισθησιακά ή ελπίζει ουτοπικά κανείς – ενώ ήδη μας έχουν κοστίσει πάνω από 1 τρις €, συν την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και της ελευθερίας μας, αφού ένας σκλάβος χρέους δεν είναι ποτέ ελεύθερος ».