MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η αλήθεια για τον τουρισμό

Μπορεί να είναι σωστές οι διαμαρτυρίες σχετικά με τους κακούς ξένους και τις αχόρταγες πολυεθνικές, αλλά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα – τουλάχιστον όταν συνεχίζεται το ξεπούλημα της χώρας μας και η μετατροπή μας είτε σε γκαρσόνια της Ευρώπης, είτε σε εργαζομένους φθηνού κόστους των νέων ιδιοκτητών της Ελλάδας (ηχητικό).

Επικαιρότητα

Όταν κρίνουμε τις οικονομικές εξελίξεις, οφείλουμε να αναφέρουμε τους ακριβείς αριθμούς, παραθέτοντας σοβαρές πηγές τους – όπως στο θέμα του τουρισμού, όπου δεν είναι σωστό να διαστρεβλώνουμε τα νούμερα, για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Εν προκειμένω, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας (πηγή), η εξέλιξη του 2017 σε σχέση με το 2016 ήταν η εξής:

Α. Συρίγος: Έπρεπε ήδη να έχουμε ανακηρύξει ΑΟΖ

Ο διττός ρόλος της Γερμανίας με την Τουρκία 

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ενεργειακά και η προκλητικότητα στο Αιγαίο, κανονικά θα έπρεπε ήδη να μας έχει οδηγήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ και ανεξάρτητα από τις οριοθετήσεις ή τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος στον 98.4.

Μακρόν στην Α. Μέρκελ: Φετιχισμός τα πλεονάσματα – Γερμανία η ωφελημένη της ευρωζώνης

Με το βραβείο του Καρλομάγνου τιμήθηκε χθες στο Άαχεν της Γερμανίας ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

Στην ομιλία του κατά την τελετή, παρουσία της Καγκελαρίου Α.Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε το Βερολίνο να ξεχάσει τον γερμανικό «φετιχισμό» των δημοσιονομικών πλεονασμάτων.

«Στην Γερμανία δεν μπορεί να υπάρχει ένας διαρκής φετιχισμός για τα δημοσιονομικά και τα εμπορικά πλεονάσματα». «Πιστεύω σε έναν πολύ πιο φιλόδοξο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό πιστεύω σε μία πολύ πιο ολοκληρωμένη Ευρωζώνη, με έναν κοινό προϋπολογισμό», επέμεινε. 

Ανησυχητική αύξηση των ψυχοδραστικών φαρμάκων στη χώρα μας

Το κώδωνα του κινδύνου “κρούουν” οι ειδικοί για την κατάχρηση των ψυχοδραστικών φαρμάκων με ηρεμιστικές, υπνωτικές, αγχολυτικές, αντισπασμωδικές, αναισθητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. 

Τα σκευάσματα αυτά, γνωστά κι ως βενζοδιαζεπίνες, έχουν ένδειξη συνταγογράφησης για την αντιμετώπιση του άγχους και χορηγούνται για βραχέα χρονικά διαστήματα.

Απλή αναλογική και πολιτικός τζόγος

Του Σταύρου Λυγερού 

Για μία ακόμα φορά ο εκλογικός νόμος μπαίνει δυνάμει στο τραπέζι στο πλαίσιο του ανοίγματος προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που εδώ και καιρό επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει στο σπάσιμο της αχανούς Β’ Αθηνών, όπως την έχει ζητήσει η Γεννηματά. Δεν παραλείπει, όμως, να βάζει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να επαναφέρει στη Βουλή την απλή αναλογική με σκοπό να υπερψηφισθεί αυτή τη φορά από 200+ και ως εκ τούτου να ισχύσει στις επόμενες εκλογές. 

Η Ελλάδα δεύτερη πιο γερασμένη χώρα στην ΕΕ

Η δεύτερη πιο γερασμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν χθες, καθώς ένας στους 3 Έλληνες, το 2017 ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων παρουσιάζει το Λουξεμβούργο.