MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Κέτερινγκ για τους λαθρομετανάστες και ξηρά τροφή για τους Ελληνες απόρους

Διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες τις δηλώσεις της νέας, ανεπάγγελτης υπουργού εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες τα επιδόματα θα διακοπούν και τη θέση τους θα πάρουν οι παροχές σε είδος.

Της Αικατερίνης Παπαδοπούλου

Ασφαλώς το πολιτικοοικονομικό σύστημα στην Ελλάδα θα επωφεληθεί αυτής της αλλαγής. Πάνω στο θέμα αυτό σας μεταφέρω εύστοχο σχόλιο που γράφτηκε στο facebook: 

Λουκέτα – ανεργία – φτώχεια: Το τρίπτυχο της μνημονιακής ανάπτυξης

Σε Καιάδα εργαζομένων έχουν μετατρέψει τη χώρα – Το «ευνοϊκό» οικονομικό κλίμα χαρακτηρίζεται από το κλείσιμο και μεγάλων παραγωγικών μονάδων 

Του Νίκου Γεωργιάδη
 
Το λουκέτο συνήθιζε να αποτελεί εργαλείο ασφάλειας. Μετά από 6 χρόνια, εργασιακής και κοινωνικής διάλυσης, δεν είναι παρά το πρώτο καρέ που ακολουθείται από αυτό στην ουρά του ΟΑΕΔ. Επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Οι μικρότερες γιατί δεν άντεξαν την πίεση των μνημονιακών μέτρων και οι μεγαλύτερες γιατί η Ελλάδα δεν αποτελεί φορολογικό παράδεισο, ούτε μεγάλη αγορά ή γιατί αναδιαρθρώνουν τον παραγωγικό τους σχεδιασμό ακολουθώντας το δρόμο της συρρίκνωσης ή και της «μετανάστευσης». 

Ίδρυμα του Τ.Σόρος χρηματοδοτεί διαδηλώσεις και ταραχές κατά του Ν.Τραμπ στις αμερικανικές πόλεις

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 

Επικίνδυνα παιχνίδια παίζει ο ουγγροαμερικανός διεθνής κερδοσκόπος και επενδυτής Τζορτζ Σορος ο οποίος μέσω του ενός «μη-κερδοσκοπικού» οργανισμού που ελέγχει επιχειρεί να διοργανώσει μεγάλης έκτασης διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά του νεοκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ν. Τραμπ.

«Βόμβα» από το Κρεμλίνο: Θα ξεκινούσε Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος αν έβγαινε η Χίλαρι

Παγκόσμια αίσθηση έχουν προκαλέσει τα λόγια του στενού συνεργάτη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, αμέσως μετά τα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών και τον θρίαμβο του Ρεπουμπλικάνου, Ντόναλντ Τραμπ – Ρωσικό ΥΠΕΞ: Bελτίωση των σχέσεων με την «Αμερική του Τραμπ»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρωσικό δίκτυο RNS, επικαλούμενη κορυφαίο αξιωματούχο του Κρεμλίνου, ο συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ανέφερε με «ανακούφιση» πως η νίκη Τραμπ «έσωσε τον κόσμο από έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».