MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Στα σκουπίδια 60 τόνοι έγγραφα δικογραφιών!

Εντός 30 ημερών θα πολτοποιηθούν εκατοντάδες χιλιάδες στοιχεία δικαστικών καταθέσεων, μεταξύ των οποίων και παραγραμμένες
 
Εξήντα τόνοι δικαστικών αποφάσεων, που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες δικογραφίες, οδηγούνται σε πολτοποίηση τις επόμενες ημέρες, με κίνδυνο -αν δεν τις αναζητήσουν οι δικηγόροι ή οι διάδικοι- να καταστραφούν στοιχεία δικαστικών υποθέσεων, οι οποίες μάλιστα δεν έχουν παραγραφεί ή μπορεί να έχουν ιστορική αξία.
  • Από τη Μαίρη Μπενέα
Αυτή η εικόνα χάους είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ψηφιοποίησης του αρχείου των δικογραφιών στη Δικαιοσύνη, που εξακολουθεί να λειτουργεί με νόμο ο οποίος ισχύει από την εποχή προ της… χούντας! Μάλιστα! Εξήντα τόνοι, με εκατοντάδες χιλιάδες δικογραφίες του Πρωτοδικείου της Αθήνας, από πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με αποφάσεις του 2018 και του 2019, οδηγούνται στην πυρά, με βάση το Βασιλικό Διάταγμα του 1966, που ορίζει τη διαδικασία καταστροφής άχρηστων αρχείων του Πρωτοδικείου
 

Η ΕΕ βάζει «βόμβα» στα ακίνητα των Ελλήνων: Ενεργειακή (κοστοβόρα) αναβάθμισή τους αλλιώς δεν θα πωλούνται-νοικιάζονται!

Εκατομμύρια ακίνητα στην Ελλάδα θα χρειαστεί να αναβαθμιστούν ενεργειακά από το 2028 και έως το τέλος του 2032, διαφορετικά δεν θα μπορούν να... ενοικιαστούν ή να πωληθούν όπως υποχρεώνει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Μάλιστα από το 2028 όλα τα καινούρια κτίρια θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
Αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν μέσα στα επόμενα χρόνια να έρθουν αντιμέτωποι με την απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησης της υποχρεωτικής ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων τους.

Τοξικό νόμισμα έγινε το δολάριο: Το εγκαταλείπουν τώρα και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ μετά τους BRICS

Το Ιράκ μετά τη Ρωσία προχωρεί στη σταδιακή κατάργηση της χρήσης του δολαρίου 
 
Οι BRICS και μερικές αναπτυσσόμενες χώρες μειώνουν την έκθεσή τους σε δολάρια ΗΠΑ στα αποθέματα των αντίστοιχων Κεντρικών Τραπεζών τους – αυτό είναι γνωστό. 

Φαίνεται όμως ότι τώρα το παράδειγμά τους το ακολουθούν και χώρες φιλικές προς τις ΗΠΑ καθώς η δημοσιονομική εκτροπή και η εκτόξευση του χρέους της οικονομικής υπερδύναμης δεν εμπνέουνπλέον καμια εμπιστοσύνη για το πράσινο νόμισμα.

Ωρολογιακή βόμβα το αμερικανικό χρέος – Δανείστηκαν με 4,1% οι ΗΠΑ!

Ανά τον κόσμο, οι περισσότερες κυβερνήσεις προσθέτουν τερατώδη νέα χρέη μέσω ομολογιακών εκδόσεων, σε μία απεγνωσμένη επιχείρηση να καλύψουν τις αδυναμίες του ιδιωτικού τομέα με δημόσιες δαπάνες. Όπως υπολογίζουν οι αναλυτές του έγκυρου Bloomberg, στο σύνολό τους, το αμερικανικό χρέος, μαζί με το χρέος της ΕΕ, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας πρόκειται αθροιστικά να αυξηθεί κατά ακόμα 2 τρισ. δολάρια. Στην αγωνιώδη τους προσπάθεια οι εν λόγω χώρες να αποφύγουν την ύφεση θα καταφύγουν σε μεγάλο δανεισμό, ο οποίος θα πυροδοτήσει νέο κύκλο πληθωριστικών πιέσεων.