MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Στοιχεία-σοκ από την Eurostat: 1 στα 3 Ελληνόπουλα είναι φτωχό και χωρίς μέλλον! - 500.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε!

Πνευματικές και ψυχικές διαταραχές αντιμετωπίζει πάνω από το 18% των ανηλίκων!


Φτωχά και απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό βρίσκεται αντιμέτωπο το 31,5% των ανήλικων Ελληνόπουλων (κάτω των 18 ετών), έναντι ποσοστού 24,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Πάνω από την Ελλάδα σε φτώχεια βρίσκονται μόνο η Ρουμανία (41,5%) και η Βουλγαρία (36,2%)! Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).

Ουσιαστικά ένα στα τρία ανήλικα Ελληνόπουλα είναι χωρίς ευκαιρίες στη ζωή του, μια κατάσταση που διαμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία των Μνημονίων.

Γ. Φίλης: Οι Αμερικανοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε υποδεέστεροι των Τούρκων.

Ο Γιώργος Φίλης στην εκπομπή "Αυτή είναι η λύση" (25-10-2021).


Ο Γεώργιος Φίλης είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων & Μέσης Ανατολής στο τμήμα Διεθνών Επιχειρήσεων του DEREE – The American College of Greece, καθώς και διδάσκει γεωπολιτική & γεωστρατηγικά ζητήματα στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 

Ο πατριωτικός φιλελευθερισμός

Η συγκεκριμένη πολιτική απαιτεί μία σειρά μεταρρυθμίσεων που αυξάνουν την οικονομική δύναμη των εγχωρίων επιχειρήσεων αγαθών και υπηρεσιών, καθώς επίσης των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων απαιτείται η διενέργεια δημοσίων επενδύσεων – ενώ έτσι θα προέκυπτε μία εναλλακτική δυνατότητα, αντίθετη με την πολιτική της προσφοράς που επικρατεί παγκοσμίως. Θα ήταν δε πλησιέστερη στη χρυσή εποχή του 1950 και στην πολιτική της ζήτησης του Keynes, ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες της (υπερπληθωρισμός) – οι οποίες προήλθαν κυρίως από το ότι, το δημόσιο δεν αποχώρησε ως όφειλε από τον ιδιωτικό τομέα, όταν ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν υψηλός.


Κοινωνική “δηλητηρίαση”! Έγγραφο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τακτικές “συμμόρφωσης” και “υπακοής” των πολιτών

Επόμενο πείραμα με την ίδια μέθοδο η χειραγώγηση για την κλιματική αλλαγή


Προ δεκαημέρου γράφαμε για τις καταγγελίες για ψυχολογικές στρατιωτικές τεχνικές στον άμαχο πληθυσμό και τις τεχνικές προπαγάνδας παραδέχεται επίσημη διοίκηση των καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σάλο τώρα έχει προκαλέσει διαγραμμένο report της βρετανικής κυβέρνησης που πανηγυρίζει για τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αρέσκεται να «συμμορφώνεται»
Μάλιστα εκτιμάται πως οι τεχνοκράτες της κλιματικής αλλαγής σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες μεθόδους με αυτές που έπεισαν το κοινό να υπακούσει στο lockdown.

«Πρόκληση η επίσκεψη Μέρκελ να της θυμίσουμε τι χρωστά η Γερμανία» λέει ο Νότης Μαριάς

Σε μήνυμα του για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Νότης Μαριάς, αναφέρεται στην προκλητική όπως την χαρακτηρίζει επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα και ζητά από την κυβέρνηση να της υπενθυμίσει τι χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα.


Η δήλωση μήνυμα του Ν.Μαριά:

«28η Οκτωβρίου 1940: Ένα επίκαιρο ορόσημο της Ελληνικής Αντίστασης κατά του φασισμού.

Τότε η γενναία υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τον Λαό μας αποτυπώθηκε στη φράση: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.