MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Στάση πληρωμών κηρύσσουν οι πολίτες προς την Εφορία!

Στα 2,5 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι το πρώτο δίμηνο του έτους – Αιτία η ακρίβεια


Τεράστια αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία έφερε το κύμα ακρίβειας που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης αλλά και το τέλος των αναστολών συμβάσεων για τους πληγέντες της πανδημίας.

Το αποτέλεσμα είναι τα νοικοκυριά να καλύπτουν με μεγάλη δυσκολία τις βασικές ανάγκες για θέρμανση και διατροφή και να μην έχουν διαθέσιμο εισόδημα για την πληρωμή των χρεών προς την Εφορία.

Να γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν βρέθηκε ποτέ στην σωστή πλευρά της Ιστορίας-Κ.Κυριακόπουλος

Η δυναμική της περιφερειακής αποσταθεροποίησης που ενεργοποιείται ως απότοκος της Ρωσοουκρανικής σύγκρουσης… Ο επαναπροσδιορισμός ρόλων στο πλαίσιο της ανακατανομής ισχύος που συντελείται σε ολόκληρη την Ευρασιατική σκακιέρα… Η διάχυση του κόστους των συνεπειών που ανατροφοδοτείται από την περαιτέρω κλιμάκωση των εκβιαστικών κυρώσεων… Και φυσικά η διόγκωση των κινδύνων που ανακύπτουν εξ αιτίας της βάναυσης όσο και ακραίας γεωπολιτικής εργαλειοποίησης της πατρίδας μας στο περιβάλλον μιας γενικευμένης συστημικής ρήξης…


Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι μερικές μόνο από τις κρίσιμες διαπιστώσεις, που επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας τελικά ΔΕΝ τοποθετήθηκε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας και ότι ο σχετικός κυβερνητικός περί του αντιθέτου ισχυρισμός, ΔΕΝ είναι μόνο ένα επιπόλαιο, αλλά είναι πρωτίστως ένα επικίνδυνο αφήγημα, που αναμένεται να επιβαρύνει τον λογαριασμό όταν αργά ή γρήγορα θα φτάσει η δύσκολη ώρα του ταμείου.