MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η μοναδική πιθανότητα να τα καταφέρει η Μ. Βρετανία είναι η εμπλοκή των Η.Π.Α., όπως στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο – αφού εάν ηττηθεί τόσο αυτή, όσο και η Ιταλία (μέσω των επιτοκίων δανεισμού της και της ΕΚΤ), η Γερμανία θα κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην Ευρώπη.

Άποψη 

Όπως φαίνεται, η Γερμανία κέρδισε πανηγυρικά τον πρώτο γύρο της σύγκρουσης με τη Μ. Βρετανία, επιβάλλοντας όλα όσα ήθελε – αφού η πρωθυπουργός της χώρας δεν κατάφερε να πετύχει κανέναν από τους στόχους της. Ούτε την έξοδο από την εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά, ούτε από τις δικαιοδοσίες του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, ούτε καν από την τελωνειακή ένωση – οπότε δεν θα μπορέσει, μεταξύ άλλων, να στηρίξει μέσω της επιβολής δασμών την αναβίωση της βιομηχανίας της, στην οποία οφείλονται τα μεγάλα ελλείμματα του εμπορικού της ισοζυγίου (επίσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της, γράφημα), ιδίως απέναντι στη Γερμανία. 

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

Άρχισε λοιπόν η από ετών αναμενόμενη διαδικασία αναθεώρησης του χρεοκοπημένου ελληνικού Συντάγματος.

Με βάση το ίδιο το ισχύον Σύνταγμα, η αναθεώρησή του είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού (και σήμερα φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών), από την οποία απουσιάζει παντελώς ο λαός, για τον οποίο υποτίθεται ότι έχει θεσπιστεί το Σύνταγμα.