MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ν. Λυγερός : Αναγκαιότητα Ελληνικής ΑΟΖ και στρατηγικές επιπτώσεις.

Ν. Λυγερός : Αναγκαιότητα Ελληνικής ΑΟΖ και στρατηγικές επιπτώσεις.

Μέρος Ι & ΙΙ

Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου, Δήμος Σαρωνικού, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΑΠΗ. Μεγάλου Αλεξάνδρου & Βασιλίσσης Φρειδερίκης Ανάβυσσος.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, ώρα: 19.00

Η Τουρκία… μας τα είπε πολύ πριν ανακύψει θέμα με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Ουίλλιαμ Κρόφορντ (William Crawford) διετέλεσε πρέσβης στην Κύπρο από το 1974 μέχρι το 1978. Ανέλαβε κατεπειγόντως καθήκοντα με εντολή του προϊσταμένου του Χένρι Κίσσινγκερ την βδομάδα μετά την δολοφονία του πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις στην αμερικανική πρεσβεία, στις 19 Δεκεμβρίου 1974.

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Εκλήθη προφανώς λόγω της προηγούμενης του υπηρεσίας ως επιτετραμμένου στη Λευκωσία από το 1968 μέχρι το 1972. Είχε δηλαδή και εμπειρία και γνώσεις για την Κύπρο και τα ελληνοτουρκικά. Σας παραθέτω σε δική μου ελεύθερη μετάφραση την εκτίμησή του:

α) γιατί δεν βρέθηκε λύση την περίοδο της θητείας του (1974-78) και

β) την αντίληψη του για τον επεκτατισμό της Άγκυρας κατά Κύπρου και Ελλάδας, όπως του την περιέγραψε με κυνική ειλικρίνεια ο Τούρκος πρέσβης στην Κύπρο λίγο μετά την εισβολή.

Η Δημοκρατία Μετατρέπεται σε Δικτατορία.

(Αναδημοσίευση Άρθρου του 2013)

Με ποιο τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση ελέγχεται από τα εταιρικά συμφέροντα

Η Ε.Ε των Βρυξελλών παρουσιάζει τον εαυτό της σε όλο τον κόσμο, ως ένα λαμπρό παράδειγμα της δημοκρατίας του 21ου αιώνα. Ωστόσο στην πραγματικότητα, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Στην αληθινή δημοκρατία όλη η εξουσία ανήκει στο λαό. Η αρχή του «διαχωρισμού των εξουσιών» ανάμεσα στα τρία επίπεδα διακυβέρνησης – Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική εξουσία – εισάγει ελέγχους και ισορροπίες, για την προστασία από τις καταχρήσεις. Αυτή η αρχή έχει γίνει παγκόσμια αποδεκτή, μετά από αγώνες της ανθρωπότητας, που κράτησαν χιλιάδες χρόνια.

Μαθήματα από το BREXIT

Αν και οι Έλληνες είναι πια αντίθετοι όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη γερμανική Ευρώπη, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει λύση για τα προβλήματα τους εντός της πολιτικής των μνημονίων, του ξεπουλήματος και της Συμφωνίας του Μάαστριχτ, έχουν πάψει πια να αντιδρούν – αποδεχόμενοι την ήττα τους και την οικονομική τους κατοχή. Προβλέπουν βέβαια τις επόμενες, μεγάλες παραχωρήσεις που θα τους επιβληθούν, οι οποίες αυτή τη φορά θα αφορούν την εδαφική τους ακεραιότητα στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, αλλά φαίνεται πως έχουν χάσει πια όλες τις υγιείς τους αντιστάσεις – θύματα των ενδοτικών ή/και ανίκανων κομμάτων που τους κυβέρνησαν και τους κυβερνούν, πείθοντας τους πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση, εκτός από τον αργό θάνατο και από την εξαφάνιση τους ως κυρίαρχο κράτος. Εν τούτοις, η Ελλάδα έχει τεκμηριώσει στη μακραίωνη ιστορία της πως πάντοτε καταφέρνει να επιβιώνει, αντιδρώντας έστω την τελευταία στιγμή, στο χείλος του γκρεμού – κάτι που ελπίζουμε και ευχόμαστε να συμβεί γρήγορα, πριν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της χώρας μας, καθώς επίσης πριν εποικιστεί βίαια από τα μεταναστευτικά κύματα που στέλνει ο ανέκαθεν σύμμαχος της Γερμανίας, η Τουρκία.