MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση μισεί τους Έλληνες

Δεν υποτιμάμε το θέμα της υγείας, αλλά δεν νομίζουμε πως είναι λογικό να συζητούν οι επιβάτες ενός πλοίου που κινδυνεύει να βυθιστεί αύτανδρο, τη μόλυνση κάποιων από αυτούς από έναν ιό που δεν έχει προκαλέσει καμία ουσιώδη αύξηση των θανάτων το 2020, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια – ή τουλάχιστον δεν είναι αυτή η δική μας λογική. Κατά την άποψη μας, με τις σπατάλες που διαπιστώνουμε εκ μέρους της κυβέρνησης σαν να μην υπάρχει αύριο, θα κινδυνεύσουν να πεθάνουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι από φτώχεια και εξαθλίωση, από ότι εξαιτίας της πανδημίας – χωρίς να συμπεριλάβουμε καν τις ψυχολογικές και άλλες απειλές, από την τρομοκρατία που ασκείται. Εάν βέβαια η στήριξη της οικονομίας δεν διενεργούταν με δανεικά χρήματα, όπως δυστυχώς συμβαίνει στην Ελλάδα, θα μπορούσε κανείς να το δεχθεί – ενώ στην αντίθετη περίπτωση, όπου η υπερχρεωμένη χώρα στηρίζεται με νέα δανεικά, υποχρεώνοντας επί πλέον δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές (αν είναι δυνατόν να συζητείται το κλείδωμα της μαζικής εστίασης για δύο ακόμη μήνες!), εύλογα συμπεραίνει κανείς πως η Ελλάδα οδηγείται σε μία νέα καταστροφή με αυτοχειρία. Κλείνοντας, ευχόμαστε Καλή Χρονιά, με υγεία και με αισιοδοξία για το μέλλον – το οποίο μπορεί μεν να διαγράφεται εξαιρετικά δύσκολο, αλλά το Έθνος μας είναι σε θέση να πετυχαίνει θαύματα όταν παραμένει ενωμένο, όπως έχει τεκμηριωθεί δεκάδες φορές στη μακραίωνη ιστορία μας. Σε κάθε περίπτωση πάντα τα καταφέρναμε και θα συνεχίσουμε να τα καταφέρνουμε – χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία.


Ο ορισμός της ηλιθιότητας

Η διαχείριση της πανδημίας από την πολιτική ήταν το λιγότερο καταστροφική – οπότε είναι εύλογες οι αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί στις ανθρώπινες κοινωνίες. Όσον αφορά δε τις προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης με τη χρήση υποτιμητικών χαρακτηρισμών του τύπου «γραφικός», «ψεκασμένος» κοκ. δεν πρόκειται να αποδώσουν – ειδικά στην Ελλάδα, όπου είναι βέβαιο πως γραφικοί και ψεκασμένοι είναι αυτοί που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα μνημόνια, παρά το ότι η χώρα μας είναι σε τρισχειρότερη θέση σε σχέση με το 2010. Αντιεμβολιαστικό κίνημα πάντως δεν υπάρχει – ενώ είναι ντροπή να επικαλούνται τέτοιες ανοησίες οι πολιτικοί των μνημονίων. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που δικαίως έχουν επιφυλάξεις και οφείλουν να τους σέβονται όλοι.


Τι είναι η προπαγάνδα – ποιά τα ειδη της

Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά άρθρων που γράφει ο Argos μετά από παρότρυνση του Κόραξ και θα ήθελα να συμπράξω κι εγώ με μια σειρά 2 άρθρων όπου θα κάνουμε ακαδημαικό μαθημα για την προπαγάνδα και πως αυτή επιρρεάζει την μάζα. Πάμε λοιπόν στο 1ο από τα 2 κομμάτια: 

1. Η σημασία της Προπαγάνδας. 

«Η Προπαγάνδα βασιλεύει, η Προπαγάνδα θριαμβεύει. Τα διαποτίζει όλα, τα παραμορφώνει όλα,. όλα είναι Προπαγάνδα. Από εδώ κι’ εμπρός, αυτή κανονίζει, την σκέψη μας, τις αντιδράσεις μας, την δραστηριότητα μας. H σύγχρονη βασιλεία της Προπαγάνδας είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Είναι ένα χαρακτηριστικά μιας νέας μορφής πολιτισμού. Οι Ιστορικοί τον μέλλοντος θα ονομάσουν τον 20ο αιώνα, αιώνα της Προπαγάνδας». (Ζ. Σεβαλιέ). 

Καταγγελία από Λέσβο: Η ΕΛ.ΑΣ. έλεγχε βεβαιώσεις πολιτών & λίγα μέτρα πιο πέρα 100 παράνομοι μετανάστες έκαναν πάρτι!

( John.k - Οι κατοχικές δυνάμεις (“Ελληνική” Αστυνομία) εφαρμόζει πιστά τις επιταγές των «Θεσμών» ( της Γερμανίας δηλαδή ) για να ελέγξει όλες τις δραστηριότητες των Ελλήνων πολιτών που έχουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, ώστε με την παραμικρή απόκλιση να τους κατασχεθούν …. Οι «οικονομικοί» μετανάστες από την άλλη, δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία, οπότε είναι ελάσσονος σημασίας η συμπεριφορά τους, και αν παραβιάζουν κανόνες ή όχι… 
 
Οπότε η “Ελληνική” Αστυνομία κάνει ότι δεν τους βλέπει τους «οικονομικούς» μετανάστες …. Άλλωστε δεν μπορεί να τους στείλει πρόστιμο στην εφορία, γιατί δεν έχουν …..)

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε πολίτης στη Λέσβο σύμφωνα με την οποία οι δυνάμεις ασφαλείας στην Λέσβο ελέγχουν και κόβουν πρόστιμα μόνο στους κατοίκους και όχι στους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι συνωστίζονται λίγα μέτρα από τους ελέγχους.

Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός

Θεωρούμε γελοίες τις αναφορές στην ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων και ξένων επενδύσεων σε χώρες όπως η Ελλάδα, στην οποία διεξάγεται η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών – αφού δεν πρόκειται να ωφεληθούν ούτε στο ελάχιστο οι Έλληνες, οι οποίοι θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν παραμένοντας χρεωμένοι στο διηνεκές. Ντρεπόμαστε επί πλέον για την παγίδα, στην οποία έχουμε οδηγηθεί ως κοινωνία, όσον αφορά επενδύσεις όπως της ELDORADO ή αποκρατικοποιήσεις όπως της FRAPORT – όπου επιχειρήσεις που δεν έχουν καμία πρόθεση να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις εκβιάζουν τη χώρα, τοποθετώντας τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και το ένα πολιτικό κόμμα εναντίον του άλλου. Αναγκάζουν δε ακόμη και τους εργαζομένους τους να πολεμούν για τα συμφέροντα τους, εκμεταλλευόμενες τη φτώχεια και την ανεργία στην Ελλάδα. Τα γεγονότα αυτά μας υπενθυμίζουν τη διπροσωπία του δημοκρατικού ουμανισμού, η οποία φαίνεται από την αντιπαραβολή κειμένων του Alexis de Tocqueville (ύμνησε τη δημοκρατία στην Αμερική) – αφενός μεν εναντίον της δουλείας, αφετέρου υπέρ της αποικιοκρατικής πολιτικής στη χειρότερη της μορφή.


ΒΟΜΒΑ: ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟΣ Ε.Α ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Καταπέλτης ο Ναύαρχος Ε.Α και νομικός Αντώνης Παπαντωνίου, ο οποίος μιλώντας στον Focus Fm 103,6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη έκανε λόγω για εσχάτη προδοσία από την πλευρά της Κυβέρνησης για όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους 10 μήνες στην Ελλάδα!


Ακούστε όλα όσα είπε ο ίδιος για τις αλλεπάλληλες προσπάθειές του να αφυπνίσει τους εισαγγελείς που όμως, όπως λέει ο ίδιος, έπεσαν στο κενό!