MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Guardian: Κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης για την Ελλάδα αν δεν διαγραφεί μέρος του χρέους

Τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας επισημαίνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στην περίπτωση που δεν διαγραφεί μέρος του ελληνικού δημοσίου χρέους.

«Οι ανησυχίες πως η Ελλάδα θα υποστεί τέταρτη οικονομική κατάρρευση αν δεν υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για να διαγραφεί μέρους του δυσθεώρητου χρέους της χώρας είναι πιθανό να επανέλθουν στην επιφάνεια πριν από την αναμέτρηση με τις Βρυξέλλες την Πέμπτη», αναφέρει το δημοσίευμα προσδιορίζοντας ως χρονικό ορίζοντα το Eurogroup της Πέμπτης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Γερμανία και άλλες χώρες που κινούνται σε σκληρή γραμμή, όπως η Φινλανδία και η Αυστρία, χωρίς το ΔΝΤ θα μπορούσαν να ζητήσουν αυστηρότερες ρήτρες στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα επιβληθεί στην Ελλάδα ως το τίμημα της τελικής αποπληρωμής τους.

Περιμένοντας τα 30 αργύρια

Όταν σκύβει κανείς το κεφάλι, επιδιδόμενος με μία συνεχή διεθνή επαιτεία που έχει ως αποτέλεσμα τον εξευτελισμό και την αναξιοπρέπεια του, δεν τον σώζει απολύτως τίποτα.

«Η προδοσία δεν είναι δυνατόν να μην οδηγήσει στον απολυταρχισμό – αυτός αντίστοιχα στο φασισμό. Ο προδότης ξέρει τι διαπράττει και βέβαια δεν τολμάει να ρωτήσει κανέναν, ούτε καν την ίδια του την βουλή γιατί ακόμη και αυτή, παρά τα όσα ΝΑΙ του έχει εν λευκώ παράσχει, κάπου έχει και όρια. Έτσι λοιπόν απομένει η αυθαιρεσία (γράψιμο συμφωνίας στα κρυφά μεταξύ δυο ατόμων και μεταξύ τους πάλι υπογραφή), το τσάκισμα των αντιδράσεων πολιτών από στρατιές πραιτοριανών και η αυξανόμενη χρήση κρατικής βίας για την υποστήριξη της εξουσίας. Αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις, υπάρχει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η καταστολή πολιτικών δικαιωμάτων, ο στρατιωτικός νόμος κοκ. Κοιτώντας μέσα στο αυγό του φιδιού, βλέπει κανείς το ερπετό έτοιμο να εκκολαφθεί» (σχόλιο αναγνώστη, πηγή).

Συμβόλαια θανάτου της Ελλάδας

Η μοναδική ελπίδα μας δεν είναι άλλη από το χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσε να βιώσει κάποιος στη ζωή του: από την κατάρρευση του συστήματος που παράγει αυτήν την πρωτοφανή βρωμιά, στραγγαλίζοντας τις προσπάθειες όλων όσων κατά καιρούς προσπαθούν να την καθαρίσουν!

Άποψη

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τα Σκόπια (πηγή), είναι ανατριχιαστικές. Ειδικά η τελευταία παράγραφος, σύμφωνα με την οποία εάν υπογραφεί από τον πρωθυπουργό, δεν επιτρέπεται να αναιρεθεί ποτέ! Δεν μπορώ να παρεξηγήσω λοιπόν καθόλου αυτούς που ισχυρίζονται πως πρόκειται για ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας που θα εκτελέσει η κυβέρνηση, ελπίζοντας να είναι το τελευταίο.