MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η γερμανική “μαύρη” προπαγάνδα άρχισε τώρα τον πόλεμο λάσπης εναντίον και της Ιταλίας

( Σ.Σ. : Στο τέλος, η Γερμανία θα καταφέρει να ενώσει όλα τα κράτη της Ε.Ε. , εναντίον της! )

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Δεν πρόλαβε να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην Ιταλία και στο Βερολίνο άρχισαν τα όργανα. Με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές που στο παρελθόν είχαν χτίσει τον μύθο του «ακαμάτη» Ελληνα, που ζει με δανεικά καλύτερα από όσο «του αρμόζει» και φορτώνει τα χρέη του στο γερμανό φορολογούμενο.

Το νέο αφήγημα έχει τίτλο «Πλούσιοι…βρωμοιταλοί». 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τα Μακεδονικά Συλλαλητήρια

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τα Μακεδονικά Συλλαλητήρια, Tv Επιλογές με τον Σ. Μασλαρινό

27/05/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Γεωπολιτικά, Συλλαλητήρια

Ορατές νέες εκλογές στις 9 Σεπτεμβρίου μετά το πολιτικό χάος που προκάλεσε ο ΠτΔ της Ιταλίας – Προτείνουν κυβέρνηση....από το ΔΝΤ

Στις 12:30 ώρα Ελλάδας η συνάντηση του Mattarella με τον Carlo Cottirelli 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πολιτική κρίση και το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία ύστερα από την απόφαση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella να απορρίψει για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον 81χρονο καθηγητή Paolo Savona, ο οποίος είχε διατυπώσει αιχμηρές απόψεις για το ευρώ και για τον ρόλο της Γερμανίας (είχε παραλληλίσει την ναζιστική Γερμανία με την νέα Γερμανία), γεγονός που είχε ως συνέπεια την κατάρρευση του υπό διαμόρφωση κυβερνητικού συνασπισμού της Λέγκα και του M5S και την επαναφορά των σεναρίων για νέα προσφυγή στις κάλπες.

Πολιτικό χάος στην Ιταλία

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ήττα της δημοκρατίας κατά πολλούς, σηματοδοτούν μία εντελώς νέα εποχή κατά την οποία δρομολογείται η αποκρατικοποίηση των αποκρατικοποιήσεων: η ιδιωτικοποίηση της εξουσίας.

Επικαιρότητα

Η άρνηση του προέδρου της Ιταλίας να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στα δύο κόμματα συνεργασίας, με την επίκληση της εχθρικής προς την Ευρωζώνη στάσης του υπουργού οικονομικών που πρότειναν, αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός – ντροπή για μία τόσο μεγάλη χώρα, στην οποία φαίνεται πως η Δημοκρατία έπαψε να λειτουργεί, έχοντας παραδώσει τα ηνία στις αγορές, στους οίκους αξιολόγησης και στη Γερμανία. 

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία: Ο Κόντε επέστρεψε την εντολή στον Ματαρέλα

Η επιμονή του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας να μην αποδέχεται για υπουργό Οικονομικών έναν δηλωμένο εχθρό του ευρώ, ανάγκασε τον εντολοδόχο πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνηση. Οι νέες εκλογές είναι κοντά.

To πολιτικό μπρα ντε φερ στην Ιταλία είχε ηττημένο. Είναι άγνωστο αν έχει όμως νικητή. Ο Τζουζέπε Κόντε παρέδωσε το βράδυ της Κυριακής την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που είχε λάβει στα μέσα της εβδομάδας, πίσω στον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλλα, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε οριστικά να αποδεχτεί για υπουργό Οικονομικών τον προτεινόμενο από τη Λέγκα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ “ΑΓΟΡΕΣ”;

Του Πέτρου Χασάπη

Το κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία αναρωτιούνται, για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνονται πλέον εκλογές, αφού τελικά πάντα γίνεται αυτό που θέλουν οι “αγορές”;

Αυτό είναι ήδη ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη δημοκρατία και την ανθρωπότητα γενικά. Το ζήσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα όπου άλλα άλλα θέλει ο λαός, άλλα ψηφίζουμε και άλλα εφαρμόζονται, το ζουν σήμερα και οι Ιταλοί όπου η πλειοψηφία του λαού δεν δικαιούται να διαθέτει ούτε τον υπουργό που επέλεξε.