MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Καλεντερίδης : Όσο οι Πολιτικοί δεν Πληρώνουν Αυστηρό Κόστος για τα Πολιτικά Αδικήματα που Διαπράττουν, θα Συνεχίζουν να Καταστρέφουν την Ελλάδα

Σταύρος Καλεντερίδης

Στο βιβλίο μου «Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε» από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων, παρουσιάζω μια πλήρη συνταγματική πρόταση για ένα νέο και επιτέλους δημοκρατικό πολίτευμα για την πατρίδα μας. Πρόκειται για μία ολοκληρωτική απόρριψη του κοινοβουλευτισμού, της αστικής δημοκρατίας, της ολιγαρχίας και της κομματοκρατίας, και την εγκαθίδρυση πραγματικών δημοκρατικών και ελληνικών δομών και θεσμών για τη χώρα μας.

Στη συνταγματική μου πρόταση, και συγκεκριμένα στο άρθρο 19 (Ποινές για πολιτικά αδικήματα), αναφέρω: “Το Σύνταγμα αναγνωρίζει στους πολιτικούς αξιωματούχους την πλήρη ευθύνη των πολιτικών πράξεων και αποφάσεών τους. Η πολιτική ευθύνη θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή και η πολιτική κακοδιαχείριση, ανικανότητα και απραξία τιμωρούνται βαρύτατα, όπως προβλέπει ο Νόμος”.

Οι λαϊκιστές και οι ελίτ

Η μεσαία τάξη έχει τις εξής τρεις επιλογές: (α) είτε να συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα μερίδιο στον πλούτο που συρρικνώνεται συνεχώς, σε ένα διεφθαρμένο σύστημα, (β) είτε να αποχωρήσει (μεταναστεύσει), αναζητώντας αλλού την τύχη της, (γ) είτε να διολισθήσει στην κατώτερη τάξη που έχει τις προϋποθέσεις για τα πλήρη κοινωνικά επιδόματα του κράτους προνοίας. Η μείωση τώρα του ποσοστού της μεσαίας τάξης είναι η πηγή της αδυναμίας ανάπτυξης, καθώς επίσης της μεγάλης πολιτικής αστάθειας που διαπιστώνεται στη Δύση – σε πλήρη αντίθεση με τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως στο παράδειγμα της Κίνας, στην οποία η άνοδος της μεσαίας τάξης έχει αυξήσει την πολιτική σταθερότητα, με μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα για την οικονομία της παρά τα χρέη της.

Γερμανία: Ούτε συζήτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

( John.k : Όπως όλα δείχνουν λοιπόν ... το Γερμανικό κράτος είναι αυτό που δεν έχει συνέχεια... αλλά απαιτεί από εμάς να έχουμε !. )

Ούτε μια σελίδα δεν καλύπτει η επίσημη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που επιδόθηκε σήμερα στην ελληνική πλευρά στο Βερολίνο, όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο της Deutsche Welle. Με λακωνικό τρόπο η διπλωματική νότα, που απαντά σε προηγούμενη ρηματική διακοίνωση από την Ελλάδα, περιορίζεται στο να επαναλαμβάνει την πάγια θέση των γερμανικών μεταπολεμικών κυβερνήσεων πως το θέμα των αποζημιώσεων έχει νομικά οριστικά ρυθμιστεί. Μόνο αυτό και τίποτα περισσότερο.

Υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας που κέρδισε τις εκλογές το 2015, με τη στήριξη δύο ριζοσπαστικών αριστερών κομμάτων τύπου ΚΚΕ, κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να μετατρέψει μία κατεστραμμένη χώρα σε ένα επιτυχημένο κράτος – απλά και μόνο καταργώντας τη σκληρή πολιτική λιτότητας, τα μνημόνια δηλαδή που είχε επιβάλλει η γερμανική Τρόικα σε συνεργασία με τη δεξιά κυβέρνηση της, από το 2011 έως το 2015. Το πέτυχε δε χωρίς καν να διαγράψει χρέος της με ένα ανάλογα εγκληματικό PSI, όπως αυτό που υπέγραψαν στην Ελλάδα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – ενώ εμείς δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πως αυτό που χρειάζεται η οικονομία μας είναι η κατάργηση των μνημονίων. Κυρίως όμως ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων άνω των 10 δις € και ένα δικό μας σχέδιο ανάπτυξης – βασισμένο στον πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση του, στη βιομηχανία όπως στην ενεργειακή, στις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις με θετικές μελλοντικές προοπτικές, στην υψηλή τεχνολογία και στη ναυτιλία.

Να ζητήσεις ένα μικρό ποσό χρημάτων .... από τον εύπορο γείτονά σας

- John.k

Οι άνθρωποι συνήθως μαθαίνουν ευκολότερα μέσω των παραδειγμάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν στο κομμάτι αυτό, οι ασκήσεις που περιλαμβάνονται στα βιβλία του επαγγελματικού Λυκείου , από το υπουργείο παιδείας.

Διαβάζουμε λοιπόν στο βιβλίο ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΑΛ της Β’ λυκείου την άσκηση 2 στην σελίδα 19 που λέει : 

Κυρώσεις στην Τουρκία και «άδειασμα» του Ιντζιρλίκ: Αναλυτικά οι προτάσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ

Του Πέτρου Κράνια 

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ, το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Τουρκία, ως απάντηση στην εισβολή της Άγκυρας στη Συρία. 

Το νομοσχέδιο που έχει συνταχθεί και από τα δύο κόμματα, καθώς το στηρίζουν και οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ψηφιστεί, καθώς η πλειονότητα γερουσιαστών και βουλευτών επιθυμούν την παύση των εχθροπραξιών. 

Στο εν λόγω νομοσχέδιο τονίζεται ότι οι συνέπειες της απομάκρυνσης των Αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ήταν θανάσιμες και επισημαίνεται ότι πρέπει να συνεχιστεί η υποστήριξη των κοινοτήτων Κούρδων που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ. 

Σκάνδαλο Novartis: Όλο το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης

Οι τρεις μάρτυρες του σκανδάλου της Novartis, οι δικηγόροι τους και Έλληνες πολιτικοί μίλησαν στην ελβετική ιταλόφωνη ραδιοτηλεόραση προσφέροντας πολλές από τις πτυχές της υπόθεσης που βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο και των αμερικανικών αρχών. 

Η άμεση και για πρώτη φορά ενημέρωση από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά των Ελβετών δημοσιογράφων Μαρία Ροζέλι (Maria Roselli) και Μάρκο Ταλιαμπούε (Marco Tagliabue). Το ντοκιμαντέρ των 77 λεπτών της ομάδας των δημοσιογράφων της εκπομπής Falò προβλήθηκε από το πρώτο κανάλι LA1 της ελβετικής ιταλόφωνης ραδιοτηλεόρασης RSI την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019. 

«Δεν μπορούσα να ανεχτώ ότι μια εταιρεία της χώρας μου εμπλεκόταν σε μια μια τέτοια υπόθεση διαφθοράς», τόνισε στην «Αυγή» η Μαρία Ροζέλι, υπογραμμίζοντας ότι «η δημόσια ελβετική τηλεόραση RSI δεν παρενέβη καθόλου στη δουλειά της ομάδας που εργάστηκε για το ενημερωτικό ντοκιμαντέρ». 

Ν. Λυγερός - Στρατηγικές ακύρωσης Προσυμφώνου Πρεσπών.

Ν. Λυγερός - Στρατηγικές ακύρωσης Προσυμφώνου Πρεσπών

Μέρος Ι - ΙV

16 Οκτ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  Αντίδραση, Συμφωνία, πΓΔΜ

Διεθνής Αμνηστία: Εγκληματίες πολέμου η Τουρκία και οι κατσαπλίαδες της

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους διέπραξαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «εγκλήματα πολέμου», ανάμεσά τους «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες» και φονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων, κατήγγειλε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου μια επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία προκειμένου να εκδιώξει από τη μεθόριο την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Χθες Πέμπτη το βράδυ, η Τουρκία δέχθηκε να αναστείλει την επιχείρησή της για διάστημα πέντε ημερών και να την τερματίσει αν στο διάστημα αυτό οι κουρδικές δυνάμεις αποσυρθούν από την περιοχή στην οποία θέλει να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας.