MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Απέτυχε η απόπειρα συγκάλυψης στην Ευρωβουλή

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντηση
με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Μάνφρεντ Βέμπερ στο Μαξίμου ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Ο Κυρ. Μητσοτάκης βολιδοσκόπησε τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για ενδεχόμενη ματαίωση της συζήτησης με θέμα «Κράτος δικαίου, παρακολουθήσεις και ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα», που πρόκειται να διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου • Αιχμές κατά του πρωθυπουργού από τον Βενιζέλο αλλά και από Ευρωπαίους σοσιαλιστές.
 
Οσο και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί πάση θυσία να κλείσει το θέμα των υποκλοπών, αυτό όχι μόνο παραμένει διάπλατα ανοιχτό, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπόλογη απέναντι στην Ευρώπη για το σκάνδαλο. Μάλιστα την προσεχή Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ειδική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία φέρνει για άλλη μια φορά το μέγαρο Μαξίμου με την πλάτη στον τοίχο.
 

Πρωτοφανείς διάλογοι δικαστών στον Άρειο Πάγο υπέρ πλειστηριασμών!

Προπηλακίστηκαν λεκτικώς οι εννέα αρεοπαγίτες που διαφώνησαν
 
«Δεν θα επιβραβεύσουμε τους κακοπληρωτές! – Αν πούμε όχι θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο και θα χάσουμε την επενδυτική βαθμίδα! – Θα αυξηθεί το χρέος και θα μας βάλουν σε επιτήρηση»
 
του Μανώλη Κοττάκη από την Εστία
 
Η κοινή γνώμη πιστεύει ότι τα δικαστήρια μας και δη τα ανώτατα αποφασίζουν με κριτήρια νομικά. Αμιγώς νομικά. Και το ζήτημα επί του οποίου εκλήθη να αποφανθεί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην προχθεσινή της διάσκεψη τέτοιο ήταν. Αφορούσε την λεγόμενη «ξενοδικία». Αν δηλαδή μπορεί με συμφωνία να επεκτείνονται τα όρια της εκπροσώπησης των υποκειμένων της δίκης ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εάν απλούστερα μπορείς να παρασταθείς στο δικαστήριο για λογαριασμό άλλου και να διεκδικήσεις τις απαιτήσεις του προσφεύγοντας υπέρ του ακόμη και για αναγκαστική εκτέλεση και πλειστηριασμό. Αυτό ήταν το επίδικο: Αν οι λεγόμενοι services, οι υπεργολάβοι των πλειστηριασμών για λογαριασμό των funds, με νομικούς όρους «διαχειριστές απαιτήσεων» μπορούν να παρασταθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης χωρίς να έχουν συμβατικό δεσμό με τους αντιδίκους τους.
 

Ευρώπη έχεις μήνυμα σε βίντεο από τη Συρία: «Ντροπή σας»!

Ευρώπη έχεις μήνυμα…Είναι από τη Συρία και είναι σαφέστατο: Ντροπή σου! Το βίντεο της ανώνυμης κοπέλας από τη Συρία αυτό λέει με δυο λόγια…
 
Δεν αναφερόμαστε στις ΗΠΑ…Η στάση τους ήταν αναμενόμενη έναντι της Συρίας, ακόμη και μετά από την ασύλληπτη καταστροφή από το σεισμό…
 
Η δήθεν ευαίσθητη, δημοκρατική Ευρώπη όμως, δεν βρήκε ούτε τώρα το θάρρος να διαφοροποιηθεί; Τι άλλο πρέπει να συμβεί;
Οι Ευρωπαίοι εύκολα κρύβονται πίσω από τις «κυρώσεις»…Είναι ευαίσθητοι για το καθεστώς στη Δαμασκό αλλά δεν ενοχλούνται καθόλου από το καθεστώς της Άγκυρας…
 

Σεισμική Καταστροφή σε Τουρκία-Συρία & Γεωπολιτικές Επιδράσεις

Η Γεωπολιτική και η επίδραση των καταστρεπτικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία , στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, μύθοι και αλήθειες για την "διπλωματία των σεισμών", τα κρίσιμα ζητήματα για την Ανατολική Μεσόγειο .

Το μεγάλο κάδρο της αναμέτρησης των μεγάλων παικτών ισχύος με επίκεντρο την Ουκρανία, αλλά και η αναδυόμενη ευθεία  αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας .

Στο στούντιο των "Αντιθέσεων" ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας  και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ) , αντιστράτηγος ε.α και γεωστρατηγικός αναλυτής,

Θρήνος σε Τουρκία, Συρία – Πάνω από 24.200 οι νεκροί των σεισμών – Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων

Περίπου 6.500 κτήρια έχουν καταρρεύσει, ολόκληρες περιοχές πόλεων έχουν ισοπεδωθεί 
 
Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς που συγκλόνισαν τη Δευτέρα τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, ξεπερνώντας συνολικά τους 24.200 στις δύο χώρες.

Στην Τουρκία, μέχρι στιγμής τα θύματα έχουν υπερβεί  τα 20.655 και οι τραυματίες φτάνουν τις 80.088. Οι σεισμοί έπληξαν πάνω από 13 εκατ. άτομα σε 10 επαρχίες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Fuat Oktay, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, πάνω από 1,05 εκατ. άνθρωποι φιλοξενήθηκαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, το τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν μέσα από τα ερείπια 67 άτομα , ενώ  συνολικά 190.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές και περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Η Νεοφιλελεύθερη Πώληση του Zelensky

Γύπες κάνουν κύκλους πάνω από την Ουκρανία.

Ο Βασίλι Προζόροφ, πρώην μέλος της μυστικής αστυνομίας SBU της Ουκρανίας και επί του παρόντος επικεφαλής του UKR LEAKS στο Telegram και στο Twitter, γράφει σήμερα ότι το καθεστώς Ζελένσκι βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης εθνικών περιουσιακών στοιχείων.
 

«Η ουκρανική κυβέρνηση, προσπαθώντας με κάποιο τρόπο να πληρώσει τη Δύση για τα όπλα και τα πυρομαχικά που της παρέχονται», γράφει ο Prozorov, «βάζει προς πώληση αντικείμενα εθνικής περιουσίας που είναι σημαντικά για την οικονομία της χώρας. Στα τέλη του περασμένου έτους, η κρατική επιχείρηση «Amber of Ukraine» [εξόρυξη κεχριμπαριού στην περιφέρεια Rivne] και το λιμάνι του Ust-Dunaysk [στη Μαύρη Θάλασσα] δημοπρατήθηκαν έναντι συμβολικής τιμής».