MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Χρησμοί σοκ από Roubini: Ο κύκλος της καταστροφής δεν σταματά - Προετοιμαστείτε για πολέμους, κρίσεις και... λεγεώνες ανέργων

Όποια κατεύθυνση κι αν επιλέξετε, λέει ο Dr Doom, ο κύκλος της καταστροφής θα ολοκληρωθεί και το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον δεν θα μοιάζει σε τίποτα με το παρελθόν.
 
Πληθωρισμός, αποπληθωρισμός, παγκοσμιοποίηση, αποπαγκοσμιοποίηση, υψηλά επιτόκια, περικοπές επιτοκίων, προστατευτισμός, laissez-faire, λαϊκισμός, τεχνοκρατία, κλιματική αλλαγή. 

Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο Nouriel Roubini, ευρύτερα γνωστό ως Dr Doom, οι αλλαγές είναι αναγκαίες και αναπόφευκτες, αλλά ποτέ ειρηνικές ή αναίμακτες…
 

«Δάκρυα» για την Κύπρο, δισ για την Τουρκία με υπογραφή Αθήνας-Λευκωσίας! Νότης Μαριάς

Στις 20 Ιουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στην Κύπρο. Τον υποδέχτηκε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης για τις εκδηλώσεις μνήμης των 50 ετών τουρκικής εισβολής και κατοχής. Τρεις μέρες νωρίτερα στις 17 Ιουλίου οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου μέσω των πρέσβεών τους στο πλαίσιο του Coreper, δηλαδή της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων των κρατών μελών σε επίπεδο ΕΕ, είχαν δώσει το πράσινο φως για την έγκριση της θέσης του Συμβουλίου επί του σχεδίου προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2025, σχέδιο προϋπολογισμού που προικοδοτεί τον Ερντογάν και την Τουρκία για άλλη μια χρονιά με αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ!!!