MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Στρίβειν διά της γνωστής ΕΔΕ η ΕΛ.ΑΣ. για το νέο όργιο αστυνομικής βίας

Προσωπικές ευθύνες στα αστυνομικά όργανα για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών κατά το χθεσινό όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας ρίχνει το αρχηγείο της αστυνομίας αλλά παράλληλα προσπαθεί να το δικαιολογήσει υποστηρίζοντας, όπως συνηθίζει, πως οι άνδρες των ΜΑΤ δέχτηκαν «διαδοχικές επιθέσεις με ρόπαλα – κοντάρια, ρίψη πετρών, μαρμάρων και λοιπών αντικειμένων».


Όμως, η προκλητική στάση της αστυνομίας στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη, ήταν εμφανής εξ αρχής με τους ένστολους να περιορίζουν τους συγκεντρωμένους στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και με λεκτικές επιθέσεις σε καθήμενους με την πρόφαση πως ξέφευγαν από το οπτικό τους πεδίο. Ακολούθησαν σωματικές επιθέσεις, ρίψεις δακρυγόνων και νερού.

Κ. Γρίβας : Ανατολική Μεσόγειος και Αιγαίο η μεγάλη κατατριβή των δύο μεγάλων πόλων ισχύος

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, σε μια ανασκόπηση της παγκόσμιας Γεωπολιτικής τεκτονικής ρευστότητας μιλάει στον 98.4 και εξηγεί γιατί η τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη, με δεδομένο ότι στη αντιπαράθεση παγκόσμια των μεγάλων παικτών ισχύος μεταξύ Δύσης και Ευρασιατικών δυνάμεων , η Μεσόγειος είναι το κέντρο συνάντησης αυτής της αντιπαράθεσης, η Ανατολική Μεσόγειος το κέντρο του κέντρου και το Αιγαίο το απόλυτο επίκεντρο των δύο γεω-στρατηγικών κέντρων σε ένα άξονα που ξεκινάει από τον Αρκτικό κύκλο και τα νέα δεδομένα που και εκεί διαμορφώνονται.
 

Οι επιπτώσεις των κυρώσεων «ρίχνουν» κυβερνήσεις στην Ευρώπη

Γράφει ο


Γεώργιος Βενέτης


Εκπαιδευτικός-πτυχ.Πολιτικών Επιστημών


«Ο υψηλός πληθωρισμός, η επιβράδυνση της ανάπτυξης και το φάσμα των ελλείψεων ενέργειας στην Ευρώπη αυτό το χειμώνα, μειώνουν την όρεξη της Δύσης για σκληρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας. Οι αποκλίσεις μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας τους εμπόδισαν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες νέες κυρώσεις».

ΜΑΤατζήδες χτυπούν διαδηλωτές με μπουνιές στο πρόσωπο

Λένα Κυριακίδη


Αποκαλυπτικά της άγριας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα βίντεο από την χθεσινή πορεία υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και κατά της απόρριψης του δίκαιου αιτήματός του από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας να αποφυλακιστεί με όρους.

Τα νέα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν τις απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε βάρος πολιτών και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνοντας την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που η ζωή ενός ανθρώπου κρέμεται από μια κλωστή.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές δέχτηκαν μπουνιά στο πρόσωπο από ΜΑΤατζήδες. Ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί και φορούσε χειροπέδες, όταν ο αστυνομικός τον χτυπά κατά την προσαγωγή του. Ο δεύτερος δέχεται τα χτυπήματα με αυτόπτες μάρτυρες φωνάζουν ότι πρόκειται για δημοτικό σύμβολο. Αναφορές κάνουν λόγο για ξύλο και επιθέσεις σε πολλούς από τους συγκεντρωμένους.