MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Στρίβειν διά της γνωστής ΕΔΕ η ΕΛ.ΑΣ. για το νέο όργιο αστυνομικής βίας

Προσωπικές ευθύνες στα αστυνομικά όργανα για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών κατά το χθεσινό όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας ρίχνει το αρχηγείο της αστυνομίας αλλά παράλληλα προσπαθεί να το δικαιολογήσει υποστηρίζοντας, όπως συνηθίζει, πως οι άνδρες των ΜΑΤ δέχτηκαν «διαδοχικές επιθέσεις με ρόπαλα – κοντάρια, ρίψη πετρών, μαρμάρων και λοιπών αντικειμένων».


Όμως, η προκλητική στάση της αστυνομίας στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη, ήταν εμφανής εξ αρχής με τους ένστολους να περιορίζουν τους συγκεντρωμένους στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και με λεκτικές επιθέσεις σε καθήμενους με την πρόφαση πως ξέφευγαν από το οπτικό τους πεδίο. Ακολούθησαν σωματικές επιθέσεις, ρίψεις δακρυγόνων και νερού.

Το μέγεθος της καταστολής αποκαλύπτουν σειρά βίντεο, που δείχνουν άνδρες των ΜΑΤ να ξυλοκοπούν πολίτες, να γρονθοκοπούν προσαχθέντες, να κλωτσούν άνδρα στο έδαφος, να ρίχνουν χημικά σε ανάπηρο πολίτη με τις καταγγελίες να μην έχουν τέλος.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να εκδώσει την ανακοίνωση με τη δική της εκδοχή, μετά τα ντοκουμέντα, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας, και την έκταση που πήρε το ζήτημα στο διαδίκτυο με πολίτες να θέτουν αμείλικτα ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας, Τάσο Θεοδωρικάκο, ενώ χιλιάδες είναι οι αναφορές υπό το χάσταγκ #Michailidis_Hungerstrike στο Twitter.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται, λοιπόν, πως «οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας» για τα «περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή διαδήλωση».

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, «τραυματίστηκε αρχικά στο πόδι ο αξιωματικός επικεφαλής των μέτρων τάξης τον οποίο στη συνέχεια ομάδα ατόμων έριξε στο έδαφος, καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα με λακτίσματα σε όλο του το σώμα. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. όπου διαγνώστηκε με κακώσεις κορμού και άκρων».

Παράλληλα, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις από τις 14 προσαγωγές με τους πρώτους να κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες πραγματοποίησε χθες βράδυ πλήθος πολιτών έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής φωνάζοντας συνθήματα, όπως «η τρομοκρατία δεν μας σταματά, τον δρόμο του αγώνα ανοίγουμε ξανά».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου