MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η. Κονοφάγος -Ν. Λυγερός - Masterclass - Περιφέρεια Πελοποννήσου και νέα δεδομένα της ΑΟΖ

Η. Κονοφάγος -Ν. Λυγερός - Masterclass 

Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τριπόλεως. Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρα: 18.00 
 

Θέμα : Περιφέρεια Πελοποννήσου και νέα δεδομένα της ΑΟΖ

Η Ελλάδα αντάλλαξε την κόλαση των Μνημονίων με το αιώνιο καθαρτήριο

Σε αποδόμηση της ρητορικής της κυβέρνησης περί εξόδου από τα Μνημόνια προχωρά ο συνεργάτης του Reuters, Νιλ Ούμακ, ο οποίος σε κείμενό του με άρθρο «Το τέλος της αρχής» γράφει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα αντάλλαξε την κόλαση των Μνημονίων με το αιώνιο καθαρτήριο».

Όπως σημειώνει η Ελλάδα με τη συμφωνία του Eurogroup της Πέμπτης «θα πρέπει να διατηρεί έναν σφιχτό προϋπολογισμό για δεκαετίες (σ.σ. προκειμένου να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα 2,2% μέχρι το 2060) ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους της».

Λύκοι και πρόβατα

Οι Πολίτες μίας χώρας δεν κερδίζουν απολύτως τίποτα, σκύβοντας το κεφάλι και συμπεριφερόμενοι όπως το εξημερωμένο, πεινασμένο σκυλί – το οποίο περιμένει υπάκουα την όποια τροφή του προσφέρουν οι κύριοι του.
«Η δραστηριοποίηση των Ελλήνων πολύ φοβάμαι μήπως δεν έρθει ποτέ. Αρχίζει δυστυχώς να φαίνεται στον ορίζοντα ότι τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι έμμισθοι υπηρέτες που τους εκπροσωπούν εδώ, έχουν δίκιο. Αυτός ο λαός είναι τόσο τσακισμένος που μπορείς να του κάνεις τα πάντα: