MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Οι συγκλονιστικές ομοιότητες Ναγκόρνο Καραμπάχ και ελληνοτουρκικών! Ο Σ.Καλεντερίδης προειδοποιεί

Η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και η συνθηκολόγηση στην οποία υποχρεώθηκε η Αρμενία έχει συγκλονιστικές ομοιότητες με όσα είναι πιθανόν να ζήσουμε στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό;


Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο Militaire.gr λέει πως ναι καταθέτοντας όχι απλά εκτιμήσεις ,αλλά γεγονότα. Ομοιότητες όχι μόνο στο πολιτικό και στο διπλωματικό επίπεδο αλλά και στην προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της για να αντιμετωπίσει την απειλή που ερχόταν. Δεν έδωσαν τη σημασία που έπρεπε πιστεύοντας “στη συμφωνία”… Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι καταιγιστικός για τα ελληνοτουρκικά. Υποστηρίζει ότι βρισκόμαστε ήδη στη φάση της “φινλανδοποίησης” μας και αν συνεχίσουμε έτσι θα περάσουμε στη “φάση του εκτουρκισμού”.

«Διότι δεν συνεμορφώθην…» – Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων

Σαρακινός Βαγγέλης


Εκδόθηκε τελικά, αργά το βράδυ του Σαββάτου, η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, με την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις, σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Μια απόφαση που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και την υπερασπίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, η απαγόρευση ισχύει για όλη την επικράτεια, από τις 6 σήμερα το πρωί (Κυριακή 15 Νοεμβρίου) έως την Τετάρτη (18 Νοεμβρίου), στις 9 το βράδυ. Για τους παραβάτες, που θα διοργανώσουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, αν είναι νομικά πρόσωπα (κόμματα ή φορείς) και 3.000, αν είναι φυσικά πρόσωπα.

«Καμένη γη» η Ελλάδα μετά το δεύτερο lockdown: «Λουκέτο» σε 70.000 επιχειρήσεις - 600.000 άνεργοι

Σοκ προκαλούν οι πρώτες εκτιμήσεις για το κόστος του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα, η οποία όταν «ξεκλειδωθεί» η οικονομία της θα θυμίζει πλέον χώρες της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.


Σύμφωνα με τα στοιχεία έως και 70.000 επιχειρήσεις πιθανόν να βάλουν λουκέτο ενώ 600.000 πολίτες θα μείνουν άνεργοι.

Επίσης οι «τυχεροί» που θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά θα ζήσουν με μισθούς «πείνας» και ανασφάλεια, όπως ήταν η κατάσταση στις αρχές του Μνημονίου.