MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Οι Έλληνες σε ποσοστό 80% έκοψαν ότι έχει να κάνει με τη ψυχαγωγία τους και το 62% δεν συντηρεί σπίτι και αυτοκίνητο

Οι Έλληνες πολίτες έχουν προχωρήσει σε καθολικές περικοπές σε όσες δαπάνες έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση τους και δεν αναφερόμαστε σε συνήθειες των εύπορων όπως «μεγάλες πίστες» και άλλα παρόμοια. Σύμφωνα με έρευνα του  ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου οι Έλληνες έχουν «κόψει» το φαγητό εκτός σπιτιού, διακοπές και ταξίδια και όποιος χαρακτηρίσει κάτι απ΄ αυτά …πολυτέλεια για τον μέσο πολίτη, μάλλον ήταν ή παραμένει θαυμαστής του Σόϊμπλε.
 

Νέα επιτυχία: Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη!

Υψηλότερη τιμή κατά 18,6% από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο!
 
Την μια επιτυχία μετά την άλλη καταγράφουμε και η κυβέρνηση συνεχίζει να πανηγυρίζει για τα επιτεύγματά της. Ακριβότερα από όλους τους Ευρωπαίους πληρώνουν οι Έλληνες την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων, ενώ την ίδια ώρα καταγράφουμε την τέταρτη ακριβότερη τιμή στο ντίζελ κίνησης.
 
Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία της Κομισιόν για τις τιμές των καυσίμων, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι στα 2.052 ευρώ ανά λίτρο, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στα 1,729 ευρώ ανά λίτρο. Μιλάμε δηλαδή για ακριβότερη τιμή στην Ελλάδα κατά 18,6% από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο!