MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Πανδημία στην Τουρκία: Τι σημαίνουν αυτοί οι μυστικοί ομαδικοί τάφοι;

Τι μας λένε οι κρυμμένοι μαζικοί τάφοι!

του Ergun Babahan

Σε μια εποχή που όποιος άνοιξε το στόμα του για να αμφισβητήσει τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας και της οικονομίας, έχει συλληφθεί και κατηγορήθηκε ότι είναι μέλος του “Τρομοκρατικού Δικτύου Γκιουλέν” (FETO), ο λαός έμεινε μόνος και αβοήθητος μπροστά σε μια επιδημία που έσπασε τον κόσμο. Αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία η αρχή του κοινωνικού κράτους καταστρέφεται και καταπατάται, η αλήθεια στέλνεται σε εξορία και το ψέμα και η επιδεικτική θρησκοληψία επικρατούν… 

Αυξήθηκαν οι παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης - 2.561 πρόστιμα σε ένα 24ωρο

Οι καλές καιρικές συνθήκες έβγαλαν τους πολίτες από τα σπίτια και ξεκίνησαν τις άσκοπες μετακινήσεις, παρά τον περιορισμό που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία της Αστυνομίας, χθες, Τρίτη, επιβλήθηκαν σε όλη την χώρα 2.561 πρόστιμα των 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις, σχεδόν 400 επιπλέον παραβάσεις σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Για τον ίδιο λόγο είχαν επιβληθεί τη Δευτέρα σε όλη την χώρα 2.193 πρόστιμα.

Στα πρόθυρα του χάους

Ελπίζουμε να μην έχει πια ψευδαισθήσεις η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το ευρωομόλογο και την υπαγωγή στον ESM, αναζητώντας αλλού τις λύσεις που χρειάζεται επειγόντως η πατρίδα μας και φυσικά υπάρχουν – εάν δεν θέλει να βιώσουν οι Έλληνες πρωτόγνωρες, οδυνηρές καταστάσεις. Αυτό θα πρέπει να συμβεί σήμερα, αμέσως – αφού εάν καθυστερήσει θα είναι πολύ αργά. Οφείλει δε να κατανοήσει πως τα προεκλογικά μέτρα που ανακοίνωσε, η καταναλωτική στήριξη δηλαδή με δωρεάν χρήματα χωρίς απολύτως καμία στήριξη της παραγωγής, με το ταυτόχρονο κλείδωμα της Οικονομίας, είναι έγκλημα – ενώ όσο μία χώρα δεν παράγει, βουλιάζει.