MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Παρά τις «πυραυλικές απειλές» Ερντογάν η Ευρωβουλή καλεί Ελλάδα και Τουρκία «να μειώσουν τις εντάσεις»!

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com
 
Ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κοντράρουν για την ψηφοφορία που έγινε στις 19/1/2023 στην Ευρωβουλή για την παραπομπή ή μη του Πούτιν σε Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο (www.kathimerini.gr 19/1/2023), την ίδια ώρα σε δεύτερη μοίρα περνά το γεγονός ότι σε γραμμή Ουάσιγκτον σε σχέση με την Τουρκία κινείται το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ψηφίστηκε την προηγουμένη ημέρα στις 18/1/2023 σχετικά με την ετήσια έκθεση 2022 για την εφαρμογή της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της ΕΕ.
 

Ο ΠΟΥ και το WEF του Νταβός

Μία από τις μεθόδους του K. Schwab, είναι οι στοχευμένες προσκλήσεις για συμμετοχή σε μία συνάντηση – οι οποίες κάνουν τον εκάστοτε παραλήπτη να νοιώθει ξεχωριστός. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τη βεβαιότητα στον επιλεγμένο συμμετέχοντα πως η ατζέντα του WEF είναι απόλυτα σωστή – με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να ακούν τοποθετήσεις που δεν έχουν την ικανότητα να αμφισβητήσουν, καθώς επίσης να αποδέχονται χωρίς καμία σκέψη όλα όσα αναφέρονται, αφού προέρχονται από μεγάλα ονόματα που θαυμάζουν. Ο ΠΟΥ τώρα έχει πετύχει πολύ περισσότερα – αφού εξελίχθηκε σε έναν επίσημο παγκόσμιο κυβερνητικό οργανισμό, με την εισαγωγή του στο σύστημα του ΟΗΕ. Εύλογα λοιπόν συμπεραίνεται πως εάν ο ΠΟΥ καταφέρει να αποκτήσει τον έλεγχο της πολιτικής υγείας κάθε χώρας, τότε θα σημάνει το τέλος της ανεξάρτητης επιστήμης στην ιατρική – όπου, με εξαίρεση τον πυρηνικό πόλεμο, είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς μία πιο καταστροφική εξέλιξη.
.

Αυτό δεν είναι… καπιταλισμός! Πώς η Federal Reserve «χειραγώγησε» την ελεύθερη αγορά δημιουργώντας «φούσκες»

Η (διδακτική) για όλους δράση της Federal Reserve στην αγορά των ακινήτων και στην αφορά ομολόγων που … ακύρωσε τον καπιταλισμό! 

Είναι σίγουρο ότι καθώς οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, η ανεργία αυξάνεται, οι κατασχέσεις πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά, οι χρεοκοπίες τραβούν την ανηφόρα και η οικονομική εξαθλίωση για μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού έχει βρεθεί ήδη ο ένοχος: Ο καπιταλισμός ή αλλιώς η οικονομία της αγοράς
 
Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί, ωστόσο, είναι «ποιος καπιταλισμός;», ρωτά ο Ryan McMaken, σε μελέτη του για το Mises Institute.

Παρωδία η αύξηση των συντάξεων!

Από τη μία τσέπη μπαίνουν, από την άλλη βγαίνουν - Όσοι ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ θα καταβάλλουν Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης υπέρ ΑΚΑΓΕ!
 
Για περίπου 300.000 συνταξιούχους η πολυδιαφημισμένη αύξηση που περίμεναν να πάρουν εξελίσσεται σε παρωδία. Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας της αύξησης ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ κύριας σύνταξης και επομένως εντάσσονται σε αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης υπέρ ΑΚΑΓΕ!
 
Ετσι, αντί για αύξηση 7,75%, θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται κατά πολύ λιγότερο ή και καθόλου! Αντιστοίχως, πολλοί είναι αυτοί που μετά την αύξηση της σύνταξής τους αλλάζουν κλίμακα, με συνέπεια να αυξάνεται και το ποσοστό της παρακράτησης, με αποτέλεσμα και για αυτούς η ενίσχυση του εισοδήματος να μεταφράζεται σε… ψίχουλα.
 

Ελληνοτουρκικές Σχέσεις - Κυπριακό στο Γεωπολιτικό πάζλ της Ανατολικής Μεσογείου

Ο  πρέσβης ε.τ   Γιώργος Αϋφαντής, σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση , για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με φόντο και τους ενεργειακούς πόρους της περιοχής, αλλά και την μεγάλη γεωπολιτική ρευστότητα με την εμπλοκή των μεγάλων παικτών ισχύος.
 
·         Σηματοδοτεί και ποιες εξελίξεις η εκ παραλλήλου εκλογική τροχιά σε Κύπρο- Τουρκία και Ελλάδα ;

·         Υπαρκτά ή σενάρια , τα περί δρομολόγησης βήμα προς βήμα ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης , σε ποια βάση με ποια ατζέντα και τι δείχνουν οι μυστικές συνομιλίες που διαρρέουν, με Γερμανική εμπλοκή και πίεση από τις ΗΠΑ ;