MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

«Και ο Νίξον να ξεχαστούν οι υποκλοπές ήθελε αλλά δεν το κατάφερε»! Νέο δημοσίευμα Politico για Μητσοτάκη

Το Politico επανέρχεται στο θέμα των υποκλοπών και με άρθρο του λέει με απλά λόγια ότι όσο κι αν ο κ.Μητσοτάκης επειδή να επιβάλει λήθη για το θέμα των υποκλοπών, δε μπορεί να το καταφέρει. «Και ο Νίξον να ξεχαστούν οι υποκλοπές ήθελε, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει», γράφει.


Το άρθρο που υπογράφει η Νεκταρία Σταμούλη, αναφέρεται:

Το επίμονο σκάνδαλο κατασκοπείας έχει ανατρέψει το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας, τροφοδοτώντας αμφιβολίες ότι η χώρα μπορεί να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές.

Απίστευτη δήλωση Πέτσα: Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!

( John.k - Τότε το ερώτημα που προκύπτει είναι , «Το κράτος γιατί υφίσταται ? Για να ασκεί μόνο βία στους πολίτες ;» )

Σε καθεστωτικό σπιράλ η παρέα του Μητσοτάκη

Εάν θεωρήσατε ότι το παραλήρημα ολοκληρωτισμού, όπως αυτό εκδηλώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ΔΕΘ ήταν προνόμιο του «κυβερνήτη πρωθυπουργού», κάνατε λάθος.

Φαίνεται ότι αυτή η απάνθρωπη λογική που παραπέμπει τις πιο μαύρες εποχές της ανθρωπότητας, είναι ίδιον όλων των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατάρρευση της μεσαίας τάξης

Στα σύγχρονα καπιταλιστικά συστήματα, περισσότερο ή λιγότερο νεοφιλελεύθερα, ο βασικός «σταθεροποιητής» είναι η μεσαία τάξη – η οποία κερδίζει χρήματα από τη μισθωτή κυρίως εργασία της, παρέχει σταθερά εργατικό δυναμικό ή νέους επιχειρηματίες, αποτελεί τη βασική δεξαμενή καταναλωτών, δανείζεται χρήματα και τροφοδοτεί τη ζήτηση. Έτσι απορροφάει την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών, αποφέροντας κέρδος στους παραγωγούς – μέρος του οποίου επενδύουν. Χωρίς μία σταθερή και κυρίαρχη μεσαία τάξη, το κεφάλαιο έχει λίγες ευκαιρίες να επενδύσει σε παραγωγικές διαδικασίες – οπότε η οικονομία επιβραδύνεται και είναι επιρρεπής στην κατάρρευση της, αφού ευρίσκεται μακριά από το σημείο ισορροπίας της. Η συγκεκριμένη διαδικασία της παρακμής, της πτώσης της μεσαίας τάξης, πόσο μάλλον της εξαΰλωσης της, ερμηνεύεται καλύτερα ως Αποκεφαλαιοποίηση – επειδή η μεσαία τάξη είναι ουσιαστικά ένα μέσον για τη μετατροπή της εργασίας σε κεφάλαια, μέσω της αποταμίευσης και των επενδύσεων..

Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους θανάτους στην Ελλάδα

Οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση σε 12 περιφέρειες της χώρας και μείωση σε μία


Απολύτως απογοητευτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για τους θανάτους στην Ελλάδα, κατά κατά το πρώτο επτάμηνο του 2022. Η αύξηση στους θανάτους έχει ξεπεράσει το 6%!

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι παρατηρήθηκε αύξηση κατά 5.011 θανάτους (6,26%) από 3 Ιανουαρίου έως 31 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων και των θανάτων λόγω της πανδημίας που ανήλθαν σε 85.043 (42.670 άνδρες, 42.373 γυναίκες), ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021 οι θάνατοι είχαν ανέλθει σε 80.032 (40.800 άνδρες, 39.232 γυναίκες).