MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Κομματικό κράτος, αυτή η πληγή

Απόστρατοι και αποτυχημένοι πολιτευτές θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων

Βασική προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το γκρέμισμα του κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέλειψε ωστόσο να διευκρινίσει ότι σκοπός ήταν το κομματικό κράτος της προηγούμενης κυβέρνησης να αντικατασταθεί από αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του έκαναν προεκλογική τους σημαία το επιτελικό κράτος και την επιλογή των «αρίστων» για τη στελέχωση του δημοσίου.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού - Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μεταναστευτικό

Συνέντευξη Ν. Λυγερού - Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μεταναστευτικό, Μακεδονία με Δ. Φιλιππίδη

Μέρος Ι & ΙΙ

26 Νοεμβριου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Ενέργεια

Γ.Σωτηρέλης: Συνταγματική Αναθεώρηση, η Ευκαιρία που πάλι χάθηκε

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, μιλώντας σήμερα στον 98.4 στηλίτευσε τόσο την ατολμία των κομμάτων για τομές στο Σύνταγμα, μετά από 10 χρόνια κρίσης της χώρας, αλλά και την εργαλειοποίηση του κράτους με πολιτικές στελεχώσεις , τεχνοκρατικών θέσεων που αναδεικνύουν ως πομφόλυγες δηλώσεις περί αξιοκρατίας και μητρώου στελεχών διαχρονικά. 

Ο κ. Σωτηρέλης , σημείωσε πως είχαμε ακόμη ακόμη μία αδιάφορη συνταγματική αναθεώρηση. Η συνταγματική πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων ως προς την αναθεώρηση ήταν τελικά αντίστοιχη με την γενικότερη προβληματική στάση τους απέναντι στους θεσμούς και επιβεβαίωσε περίτρανα την πολιτική ανωριμότητα και την θεσμική αναξιοπιστία τους. 

Κούλης: ο Ρομπέν των τραπεζών!

globinfo freexchange
 
Ποιος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε ξεδιάντροπα, απροκάλυπτα και χωρίς ίχνος δισταγμού, τους τραπεζίτες και μάλιστα μέσα στη Βουλή; Αν πείτε Κυριάκος Μητσοτάκης, κερδίσατε. 

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει ιστορικά άλλη τέτοια περίπτωση, όπου ο πρωθυπουργός της Ελλάδος να τάσσεται τόσο ανοιχτά υπέρ των τραπεζιτών. Και καλά, οι νεοφιλελέδες ομοϊδεάτες του σε Ευρώπη, ακόμα και σε ΗΠΑ, κάνουν και λίγο τους «ψόφιους κοριούς», για να μην προκαλούν το λαϊκό αίσθημα, παρόλο που στο παρασκήνιο εξακολουθούν να «καβατζώνουν» τα τραπεζοπαράσιτα που συνεχίζουν το πάρτι σε βάρος των κορόιδων, παρά την οικονομική καταστροφή που έσπειραν πριν από περίπου δέκα χρόνια. Τότε που και πάλι, διασώθηκαν από τις πολιτικές τους μαριονέτες με λεφτά των φορολογούμενων.