MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση Ν.Τραμπ να έχουν αποδεικτικά έγγραφα ότι είναι Αμερικανοί όσοι ψηφίσουν στις εκλογές!

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θέλει να προστατέψει την εκλογική διαδικασία!
 
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ θέλοντας να προστατέψει τις προεδρικές εκλογές από το ενδεχόμενο νοθείας, όπως αυτή που είχε καταγγείλει το 2020, ζήτησε με πρόταση νόμου οι ψηφοφόροι να προσκομίζουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι υπήκοοι της χώρας όταν εμφανίζονται για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.
 
Αυτή την πρόταση την συνέδεσε με την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους και οι Δημοκρατικοί την απέρριψαν μαζί με την βοήθεια δέκα Ρεπουμπλικανών βουλευτών!
 

«Η κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολιτική ΜΗ κυρίαρχου κράτους όπως και η χούντα»! Γιώργος Αυφαντής

Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής κατακεραυνώνει την κυβέρνηση αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης για την απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής αντίδρασης έναντι της άκρατης επιθετικότητας της Τουρκίας.

Ο κ.Αυφαντής απαντά στη δήλωση του ΥΠΕΞ ότι υπάρχει ιστορική ευκαιρία στα ελληνοτουρκικά. «Υπάρχει πράγματι ευκαιρία ,αλλά για την Τουρκία! Ο κ.Γεραπετρίτης κλείνει τα μάτια και έτσι «βλέπει» παράθυρο ευκαιρίας».

Ο πρέσβυς ε.τ επισημαίνει ότι η Τουρκία έκανε σαφές στην Κάσο πως η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, «παρά μόνο αυτά που μας αναγνωρίζει η Άγκυρα! Τα τουρκικά πλοία εισήλθαν στα χωρικά μας ύδατα και παρέμειναν σε αυτά επί 45 λεπτά».