MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στους Μ. Πούλλαδο & Χρ. Μιχάλαρο, Ράδιο Πρώτο

Ο στρατηγικός και πολιτικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός, μιλάει για το πραξικόπημα και την εισβολή στη Κύπρο το 1974 με βάση έγγραφα τα οποία αποδεσμεύτηκαν από τον Λευκό Οίκο (Μέρος 1ο / 15-07-2022). 
 
Ο κ. Λυγερός είπε ότι "Τα στοιχεία υπάρχουν στο διαδίκτυο, είναι προσβάσιμα, αλλά είναι τόσα πολλά τα στοιχεία παντού, ακόμα και μέσα στα αρχεία, που πρέπει να δυσκολευτεί κάποιος να τα βρει, μετά να βγάλει τα στοιχεία που έχει ανάγκη για το Κυπριακό και να δει πώς αυτά ερμηνεύονται με τα νέα δεδομένα. Άρα υπάρχει και αυτή η δυσκολία τα οποία είναι προσβάσιμα στο δι
αδίκτυο μετά το 2019." 
 

Αιγαίο-ΑΟΖ: «Αυτοκτονία ενδεχόμενη συμφωνία με την χορηγία των ΗΠΑ»-Θεόδωρος Καρυώτης

Τα όσα λέει ο καθηγητής οικονομικών και «πατέρας της ΑΟΖ» Θεόδωρος Καρυώτης ,είναι εκπληκτικά κι απίθανα. Εκπληκτικά όσα μας λέει για τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τον όποιο πλούτο υπάρχει στην ΑΟΖ της…


Απίθανα ,γιατί αυτόν τον διεθνώς αναγνωρισμένο επιστήμονα που ασχολείται με την ΑΟΖ από το 1982, κανένας «επίσημος» δεν τον έχει καλέσει για να ακούσει έστω τις απόψεις του!

Άνθρωπος με χιούμορ ο κ.Καρυώτης ,διηγείται ότι μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου -τη δεκαετία του 1980- είχε κατανοήσει το θέμα. «Θα σου τηλεφωνήσει ο Κάρολος και ο Γιάννης» του είχε πει , εννοώντας τους Παπούλια και Καψή. «Ακόμη περιμένω το τηλεφώνημα», λέει ο κ.Καρυώτης.