MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Η Τουρκία προσπαθεί να διεκδικήσει ενεργειακούς πόρους που δεν της ανήκουν

Η Τουρκία προσπαθεί να διεκδικήσει ενεργειακούς πόρους που δεν της ανήκουν και όσο δεν αλλάζει προσέγγιση θα είναι ακτός από όλα τα ενεργειακά project της περιοχής δηλώνει ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος 
 
Σαν μοχλό πίεσης θέλει να χρησιμοποιήσει το γεωτρύπανο η Τουρκία και ειδικά σε περίπτωση που μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τα F-16 που έχει ζητήσει η Τουρκία μεταξύ άλλων ο καλός αναλυτής αναφέρει 
 

Οι 5 αυτονόητες απαντήσεις που δεν δόθηκαν για τις υποκλοπές και τα «μαθήματα» περί απορρήτου

Οι εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές και την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ήταν απλούστατες: 
 
1. Για να είναι νόμιμη -όπως λένε- η παρακολούθηση Ανδρουλάκη πρέπει να υφίσταται λόγος εθνικής ασφάλειας. Διαφορετικά είναι παράνομη.
 
2. Ο κ.Ανδρουλάκης είναι πρόεδρος κόμματος, του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος και σύντομα θα ζητήσει τη ψήφο Ελλήνων πολιτών. Συνεπώς τα περί…πριβέ ενημέρωσης του δεν έχουν απολύτως καμία λογική και προκαλούν καχύποπτες σκέψεις για την επιμονή της κυβέρνησης να τον ενημερώσει σε…τετ α τετ συνάντηση.