MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τον τραγικό Ιούλιο του 1974…

Πενήντα χρόνια από τότε. Μισός αιώνας κατοχής. Ο πρώτος πυροβολισμός από τους πραξικοπηματίες ήταν το πρώτο καρφί στο σταυρό της Κύπρου. Ήταν το σινιάλο για την Τουρκία να εισβάλει. Έκτοτε μετράμε τις ανοικτές πληγές. Έκτοτε η διαχείριση του χρόνου, οι προσπάθειες επιβολής και νέων τετελεσμένων από την κατοχική πλευρά, η αντιμετώπιση μεθοδεύσεων αποτελούν βασικά στοιχεία του πάζλ, που συνθέτουν την εικόνα από το 1974 και εντεύθεν.
 
Η συμπλήρωση πενήντα χρόνων, λειτούργησε ως συναγερμό. Είναι πολλές πέντε δεκαετίες. Μπορεί να ξεθωριάζει η μνήμη, να φεύγουν οι γενιές με βιώματα, αλλά το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ παραμένει επίκαιρο. Είναι η μοίρα μας; Είναι το μέλλον μας. Γιατί εάν ξεχάσουμε χαθήκαμε.
 

Societe Generale: Φούσκα σοκ σκάει με πάταγο το 2024 – Όλα θυμίζουν κραχ τύπου dot com και κατάρρευση

Πρόκειται για το μεγαλύτερο premium που έχει καταγραφεί ποτέ, εάν εξαιρεθεί η περίοδος της φούσκας του Nasdaq, γράφει ο Edwards... 
 
Φούσκα σοκ που θα σκάσει με πάταγο το 2024 εντόπισε ο οικονομολόγος της γαλλικής τράπεζας Societe Generale, Albert Edwards.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή, η χρηματιστηριακή αγορά αναβοσβήνει προειδοποιητικά σημάδια: η «μανιοφρενίτιδα» που έχει καταλάβει τους επενδυτές σε σχέση με τις τεχνολογικές μετοχές, και ειδικά με αυτές οι οποίες σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, φαίνεται να λαμβάνει σιγά σιγά τέλος…

Μισός αιώνας τουρκικής βαρβαρότητας

Οι επτά, κατ’ ελάχιστο, προϋποθέσεις υπό τις οποίες νοείται λύση του κυπριακού ζητήματος
 
Πέρασαν ήδη 50 χρόνια αφότου η Τουρκία εισέβαλε, με βάρβαρο τρόπο και καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου καθώς και όλες τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων του ΟΗΕ, στη Μαρτυρική Κύπρο και η προκλητική κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας δυστυχώς συνεχίζεται.