MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Μπορεί να αναγνώρισαν 140 κράτη τα Σκόπια αλλά για να μπουν στο ΝΑΤΟ και να μη διαλυθούν χρειάζεται η άρση του ελληνικού βέτο!

Κάποιοι αναρωτιούνται τι κερδίσαμε από την είσοδο μας στο ΝΑΤΟ. Πρώτα από όλα όταν δε διεκδικείς, τίποτα δε θα κερδίσεις. Τίποτα και πουθένα. 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού 

Δεύτερον κερδίσαμε το δικαίωμα βέτο την άρση του οποίου χρειάζονται απεγνωσμένα οι Σκοπιανοί. Αυτοί είναι σε δύσκολη θέση, όχι εμείς. Τα Σκόπια μπορεί να αυτοαποκαλούνταν όπως ήθελαν. Η νομιμοποίηση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας από το ελληνικό κράτος είναι πολύ χειρότερη από οποιοδήποτε όνομα και αν χρησιμοποιούσαν τα Σκόπια για το κράτος τους και ανεξάρτητα από όσους αποδεχόταν αυτήν την ονομασία. 

Βγάλανε τα παπαγαλάκια τους στην τηλεόραση για να μας πείσουν ότι είναι καλή συμφωνία να ονομάζονται οι σκοπιανοί Μακεδόνες!

Ανοίγεις την τηλεόραση και αναδύεται δυσωδία..

Ξεκινησαν να προπαγανδίζουν διάφορα παπαγαλάκια για την καλή συμφωνία με τα Σκόπια.. συγγνώμη με την «Βόρεια Μακεδονία»!!»

Δηλαδή πλέον οι κάτοικοι της Χαλκιδικής της Θεσσαλονίκης, της Φλώρινας της Κοζάνης θα ονομάζονται κάτοικοι της Νότιας Μακεδονίας;

Θεραπαινίδες των Γερμανών

Μόνο η ψυχολογία μπορεί να δώσει κάποια απάντηση στο σύνδρομο του γενιτσαρισμού, της άκρατης ματαιοδοξίας, της θλιβερής αλαζονείας και ενδεχομένως της φιλαργυρίας που οδήγησαν στην ερήμην των Ελλήνων παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

Σχόλιο 

Μετά το μακεδονικό πραξικόπημα, εύλογα αναρωτιέται κανείς εάν πληρωθούν τα τριάντα αργύρια από τους Γερμανούς στους Έλληνες πραξικοπηματίες. Η απάντηση είναι απλή: σε καμία περίπτωση, αφού η χώρα αυτή δεν αμείβει ποτέ τις θεραπαινίδες της. Εκτός αυτού, αντιπαθεί όσο καμία άλλη εκείνους που προδίδουν την πατρίδα τους, τους οποίους εύλογα δεν εμπιστεύεται αφού δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό. 

Θα εγκαταλείψει το ευρώ η Ιταλία;

Η απάντηση εξαρτάται από το εάν η κυβέρνηση της θελήσει να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, χωρίς κυβιστήσεις ελληνικού τύπου – ενώ η σταδιακή πορεία προς την έξοδο της θα άρχιζε πιθανότατα με τη βοήθεια της υιοθέτησης ενός παράλληλου νομίσματος.

Ανάλυση 

Ξεκινώντας με μία γεωπολιτική διαπίστωση του κ. Ζακυνθινού, ο πρόεδρος Trump αποχώρησε από την σύνοδο κορυφής των G7 στον Καναδά με έναν εντυπωσιακό τρόπο που δεν άφησε καμία αμφιβολία σχετικά με το τι σκέφτεται. Με απλά λόγια ήταν σαν να είπε «Τι θέλω εγώ εδώ, με τον Πολωνό D. Tusk και τους έξι νάνους; Έτσι και αλλιώς τους ελέγχω, με την ανάληψη του ρωσικού δυτικού μετώπου από τους αμερικανούς στρατηγούς μου. Καλύτερα λοιπόν να ασχοληθώ με κάτι πιο σοβαρό». Έτσι προτίμησε να φύγει πιο ενωρίς για τη συνάντηση του με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας – γνωρίζοντας πως η περιοχή είναι πολύ πιο σημαντική, για την ηγεμονία των Η.Π.Α. στον πλανήτη.