MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Φαίνεται ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις τράπεζες

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν πολυάριθμες τραπεζικές «αστοχίες» υψηλού προφίλ, λογαριασμοί κλείνουν χωρίς προειδοποίηση με εκπληκτικό ρυθμό σε όλη τη χώρα και περισσότερα ιδρύματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Για λίγο, αγνοούσα ορισμένες από αυτές τις αναφορές, επειδή νόμιζα πως ήταν μεμονωμένα ζητήματα. Αλλά όταν κάνετε ένα βήμα πίσω και δείτε μια ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων, φαίνεται πραγματικά ότι έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με τις τράπεζες.
 
MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com

Σύμφωνα με το CNN, την Παρασκευή πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζές μας «χτυπήθηκαν από καθυστερήσεις καταθέσεων»:
Πολλές τράπεζες των ΗΠΑ επλήγησαν από καθυστερήσεις καταθέσεων την Παρασκευή που προκλήθηκαν από σφάλμα σε δίκτυο επεξεργασίας πληρωμών, σύμφωνα με την Federal Reserve.

Όταν τα χρώματα παίζουν με τους λογαριασμούς ρεύματος

«Ο κόσμος είναι έγχρωμος, αλλά η πραγματικότητα είναι ασπρόμαυρη».
 
Βιμ Βέντερς
 
Ποιος είπε ότι τα χρώματα είναι μόνο για τη βαφή ή για ψυχολογικά τεστ; Ε, λοιπόν όχι, στο εξής τα χρώματα θα χρησιμοποιούνται για τα τιμολόγια ρεύματος. Από το 1947 ο Ελβετός ψυχολόγος Μαξ Λούσερ ανέπτυξε τη θεωρία των “χρωμο-τεστ”, η οποία εξερευνούσε την ψυχολογία των χρωμάτων και πιο συγκεκριμένα πως τα χρώματα μπορούν να πυροδοτήσουν συναισθηματικές διεγέρσεις, αποκρίσεις.
 
Πολύ πριν ο Γκαίτε είχε προσεγγίσει τα χρώματα με μια δι-αισθαντική προσέγγιση. Και να λοιπόν που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήλεψαν τον Γκαίτε όταν ο τελευταίος ξεκίνησε έναν αγώνα αμφισβήτησης της οπτικής του Νεύτωνα διατυπώνοντας την άποψη ότι τα χρώματα γίνονται αντιληπτά από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο σε συνάρτηση με το φως. Φαίνεται πως κάπως έτσι και το αρμόδιο Υπουργείο στον παραδαρμό με τη τσέπη μας από τα τιμολόγια ενέργειας ανταποκρίνεται σε μια δική του άποψη περί των χρωμάτων και των τιμολογίων ενέργειας ως μια νέα αποπειρατική πρόταση περισσότερο για να θολώσει τα νερά αναφορικά με την αισχροκέρδεια παρά να διαφωτίσει.