MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

«Μόνο στην Ελλάδα»: Αστυνομικός χωρίς μάσκα έδωσε πρόστιμο σε νεαρό που οδηγούσε πατίνι χωρίς μάσκα...

( John.k -
Εφόσον ο «υπουργός» προστασίας του πολίτη είπε ότι : Δεν υπάρχει έρευνα ότι οι «αστυνομικοί» κολλάνε ή μεταδίδουν ….. , Έγινε η αλητεία τέχνη …..)
 
Η κυβέρνηση έφερε την παράνοια στην ελληνική κοινωνία και φέρνει σε σύγκρουση αστυνομικούς με πολίτες (για άλλη μία φορά) για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες

Πρωτοφανή σκηνικά συμβαίνουν από την στιγμή που εν μία νυκτί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να βάζει πρόστιμο 300 ευρώ (τόσος είναι ο μισθός για 4ωρη απασχόληση σημειωτέον) σε όποιον δεν φοράει μάσκα σε εξωτερικό χώρο, είτε εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος, με αποτέλεσμα αστυνομικός να «γράψει» νεαρό που πήγαινε στην δουλειά του με... πατίνι!

Δηλαδή έπρεπε ο νεαρός αυτός να οδηγεί το πατίνι του με μάσκα σαν τον... Sub Zero από το Μortal Combat.

Θ. Πλεύρης προς υγειονομικούς: «Ή εμβολιάζεστε ή δεν ξαναδουλεύετε ποτέ» – Απάνθρωπος εκβιασμός προς τους περσινούς ήρωες!

( John.k - Είπε ο ακροδεξιός ΕΠΕΝήτης- Χρυσαυγήτης υπουργός , ο ένας εκ των τριών της "δεξιάς" κυβέρνησης (βλέπε Βορίδης, Άδωνης Γεωργιάδης) , αψηφώντας το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συνθήκες, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και κοροϊδεύοντας και πάλι την κοινωνία.  )
 
Τεράστια αχαριστία και αδικία προς αυτούς που ξελάσπωναν την κυβέρνηση. Ο Θ. Πλεύρης είπε «Εμβόλιο ή δρόμο» στους χιλιάδες υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή!

Θάνος Πλεύρης: Η κατρακύλα της κυβέρνησης μοιάζει να μην έχει κανένα φρένο, στις όλο και πιο βάρβαρες αποφάσεις που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία, και φανερώνουν το πιο σκαιό, το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της «νέας κανονικότητας».

Ο επαγγελματικός κλάδος που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» των στυγνών κυβερνητικών μέτρων, είναι σαφώς οι υγειονομικοί, και συγκεκριμένα οι 7.000 (και πλέον) γιατροί και νοσηλευτές που εκδιώχθηκαν από τη διχαστική μανία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γερμανική απειλή για τα ελληνικά ομόλογα – σκουπίδια

Οι νόμοι και οι αποφάσεις υπάρχουν για να παραβιάζονται ή τουλάχιστον για να χρησιμοποιούνται επιλεκτικά.


Μάρτυρας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αφορμή η απόφασή της στις 16 Δεκεμβρίου για τα ελληνικά ομόλογα, που κάθε άλλο παρά αναμενόμενη ήταν. Η θετική στάση της Φρανκφούρτης απέναντι στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας που επέτρεψε την αγορά τίτλων αξίας 32 δισ. ευρώ, παρότι τα ελληνικά ομόλογα εντάσσονται στην επενδυτική κατηγορία των σκουπιδιών (junk), είχε τεράστια σημασία γιατί έκρινε την πορεία των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά και την ικανότητα της Ελλάδας να αναχρηματοδοτεί το χρέος της, που βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ: 350 δισ. ευρώ ή 197% του ΑΕΠ το 2021 βάσει όσων αναφέρει ο προϋπολογισμός του 2022 (και 210% τον Απρίλιο του 2021). Είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως μετά την Ιαπωνία και το Σουδάν!