MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Στοιχεία-σοκ από τον ΟΑΕΔ: Εκρηκτική αύξηση της ανεργίας κατά 8,5%! - Σχεδόν στο 1 εκατ. οι άνεργοι

Με «πήλινα πόδια» η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση - Λεφτά υπάρχουν αλλά για τους αλλοδαπούς

Πλήρως απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που δίνει ο ΟΑΕΔ για την ανεργία, δείγμα ότι η ελληνική οικονομία, όχι μόνο δεν βγαίνει απο την κρίση, αλλά αντίθετα βυθίζεται όλο και περισσότερο στη δίνη της ύφεσης και του τεράστιου εξωτερικού χρέους.

Σε 915.516 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Οκτώβριο του 2019, έναντι 843.154 ατόμων τον Σεπτέμβριο του 2019 (ποσοστιαία μεταβολή 8,58%) και 844.710 ατόμων τον Οκτώβριο του 2018 (8,38%), σύμφωνα με τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Οκτώβριο του 2019.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για τα ενεργειακά στον Γ. Βλάχο. Βεργίνα tv

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για τα ενεργειακά στον Γ. Βλάχο. Βεργίνα tv

21 Νοεμβριου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Ενέργεια

Από το 1959 προειδοποιούσαν οι αρμόδιες επιτροπές ατομικής ενέργειας το Κογκρέσο για τον Κίνδυνο της Τουρκίας!

Washington, D.C., October 30, 2019 Πριν λίγο (τ.ω 16:00) η Βιβλιοθήκη των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ αποδέσμευσε μια σειρά εγγράφων ντοκουμέντων που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία από το 1959 προετοιμαζόταν με σειρά ενεργειών για χρήση Χημικών και Πυρηνικών! Μάλιστα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα από το 1960 επεσήμανε τους κινδύνους, σε αλεπάλληλα τηελγραφήματα της προς το State Department για την ευρύτερη περιοχή στην Μεσόγειο και το Αιγαίο αν η Άγκυρα προχωρούσε τα σχέδια της.

Η Βιβλιοθήκη των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ δίνει στην δημοσιότητα ακόμα και προσύμφωνο (memorandum) που είχαν συνάψει Τούρκοι αξιωματούχοι για την παραγωγή ακόμα και χημικών όπλων! Μάλιστα οι υπάλληλοι της επιτροπής Ατομικής ενέργειας από το 1960 προειδοποιούσαν για την Τουρκική απειλή! Στο έγγραφο τους με διαβάθμιση ΆΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ προς την αρμόδια επιτροπή του κογκρέσου σημείωναν οι υπάλληλοι της επιτροπής ατομικής ενέργειας (JCAE) προς το Κογκρέσο δήλωσαν στους αξιωματούχους του κρατικού τμήματος ότι είδαν μια «πραγματική απειλή στην Τουρκία» λόγω της πιθανότητας ότι οι ηγέτες ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος » θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο ενός ή περισσοτέρων από τα ανεπαρκώς προστατευμένα όπλα»