MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Κούβελας: Όχι στην τέταρτη δόση - Αυξημένη η θνησιμότητα των γυναικών

Αρνητικός στη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, για άτομα άνω των 65 ετών (όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Pfizer, Albert Bourla και υιοθετήθηκε από μεγάλη μερίδα ιατρικού κόσμου), είναι ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Α.Π.Θ., Δημήτρης Κούβελας.


Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ζούγκλα» και στην εκπομπή «Review», ο γνωστός επιστήμονας αναφέρθηκε στην κατακόρυφη αύξηση της γενικής θνησιμότητας που παρατηρείται σε σχέση με πέρυσι.

Μεταξύ άλλων έκανε ειδική μνεία στην πρωτοφανή αντιστροφή του ποσοστού θανάτων των γυναικών σε σχέση με τους άντρες, αναφέροντας επίσης ότι «οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρούνται σε γυναίκες είναι 2-3 φορές περισσότερες απ’ ότι στους άντρες».

Κόλαφος τα ευρήματα για τα εμβόλια σε βρετανική έκθεση: 9 στους 10 θανάτους σχετιζόμενους με COVID είναι εμβολιασμένοι

Έρευνα του Economist αποκαλύπτει σημαντικό ποσοστό παρενεργειών από εμβόλια

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνει ότι 9 στους 10 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 εντοπίζονται σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.


Παρόλο που η παραλλαγή του ιού είναι η ίδια και το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε μόνο ένα διαφορετικό εμβόλιο (AstraZeneca) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα δεδομένα στις ΗΠΑ είναι διαφορετικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ορισμό του CDC που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί ποιος είναι “εμβολιασμένος”.

Είναι επίσης πιθανό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες να έχουμε και τα δεδομένα από τις ΗΠΑ. Εκτός από την απόκρυψη στοιχείων από το CDC, το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) αποφάσισε αθόρυβα στις αρχές Φεβρουαρίου να σταματήσει την καταγραφή των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19.

Κονοφάγος: Άμεση ανάγκη να εξορύξουμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας

12019 / pixabay
Ο Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, της Ακαδημίας Αθηνών, αφού εκτιμά ότι νωρίτερα από τα δύο χρόνια και αργότερα από μια πενταετίας, δεν πρόκειται να δούμε ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών στην ενέργεια, ιδίως στο φυσικό αέρα, κρούει τον κώδωνα στο πολιτικό σύστημα της χώρας να βγει από τον ενεργειακό «λήθαργο» και να προχωρήσει άμεσα και στρατηγικά στην αξιοποίηση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της χώρας, με πρώτη την τρισδιάστατη σεισμική πιστοποίηση και την ερευνητική γεώτρηση στα πλούσια κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης και μέχρι το εύρος της Κυπριακής ΑΟΖ.


Όπως είπε, η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ για ένα Αιγαίο χωρίς γεωτρήσεις, είναι περιττή, εκεί δεν υπάρχουν κοιτάσματα, όλοι ξέρουν που βρίσκονται και απλά την ώρα που στη Βόρειο Ευρώπη συζητούν ξανά εξ ανάγκης για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία, ακόμη και την εκτεταμένη επιστροφή στον λιγνίτη, εμείς επιμένουμε σε έναν ανεξήγητο «ενεργειακό λήθαργο».

Φίλης Γ.: Γιατί η Τουρκία είναι "επιθυμητή" από Ρωσία και Δύση;

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, για την κατάσταση που βρισκόμαστε 23 ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (18-03-2022 / cretetv.gr). 
 
Ο κ. Φίλης είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είμαστε στη φάση που θα δούμε το κατά πόσον οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να κρατήσουν. 
 
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις ο κ. Φίλης είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος δεν έχει κάποια θελήσει αυτή τη στιγμή να διαπραγματευτεί σοβαρά και επί πολιτικών στόχων, διότι ακόμα δεν έχει πετύχει τους αντικειμενικούς σκοπούς τους οποίους έχει βάλει. Μόλις θα πετύχει την κατάληψη ή την απομόνωση των περιοχών, που αποτελούν αντικειμενικούς σκοπούς, τότε θα θελήσει να πάει σε πιο σοβαρές διαπραγματεύσεις τώρα. 
 

Λάρα Λόγκαν: «Το Κίεβο ξεπλένει “μαύρο χρήμα” των ΗΠΑ»- Το τάγμα Αζόφ χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μία άλλη οπτική για τη ρωσο-oυκρανική κρίση έδωσε η διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του CBS Λάρα Λόγκαν κατά την διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή America’s Voice. «Μας είπαν ψέματα σε επική κλίμακα για την Ουκρανία» ισχυρίζεται η έμπειρη δημοσιογράφος


Για μια «απάτη επικών διαστάσεων» σε σχέση με όσα λένε τα αμερικανικά –και όχι μόνο- μέσα ενημέρωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε λόγο η Λάρα Λόγκαν, δημοσιογράφος τηλεόρασης και ραδιοφώνου, πολεμική ανταποκρίτρια και πρώην ρεπόρτερ του CBS News απο το 2002έως το 2018.

Η Λόγκαν η οποία έγινε περισσότερο γνωστή από την περιπέτειά της στην πλατεία Ταχριρ του Καίρου το 2011 όταν με κίνδυνο της ζωής της περικυκλωμένη από 500 και πλέον μουσουλμάνους μετέδιδε τα γεγονότα της «Αραβικής Άνοιξης» στην Αίγυπτο, μίλησε για τα πάντα, από τα τεκταινόμενα στα πεδία των μαχών και τα ναζιστικά τάγματα εφόδου μέχρι τις οικονομικές δοσοληψίες Αμερικανών πολιτικών με το Κίεβο, και τον ίδιο τον Ζελένσκι.

Το δυτικό τσίρκο

- By John.k 
 
"Ανάμεσα στα όπλα… ο νόμος σιωπαίνει …. "

- Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Marcus Tullius Cicero), 106 π.Χ. 
 
 
Παρακολουθώ το δυτικό τσίρκο των ηγετών και των αξιωματούχων , να απειλεί την Ρωσία , να βάζει κυρώσεις που εν τέλη τις πληρώνουν οι πολίτες της Δύσης , να κουνάει το δάκτυλο …. Και να είναι πλήρως αποδιοργανωμένο σε σχέση με την Ρωσία ….