MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Turkagean: Το ΥΠΕΞ δεν απαντά σε ερώτηση 33 βουλευτών και πετάει το μπαλάκι στον Άδωνι Γεωργιάδη!

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν απαντά σε ερώτηση 33 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευση για το Turkagean και παραπέμπει στο υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως φαίνεται δεν έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί το θέμα.


Σε δήλωση του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, αναφέρει:


«Στα ερωτήματα των 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 2/8/2022 για το “Turkagean”, η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε έμμεσα ότι δεν έχει γνώση για πρωτοβουλίες σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο της κυβέρνησης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αποσιωπά πότε ενημερώθηκε από τις διπλωματικές αρχές της χώρας μας για το “Turkagean”, ενώ από τον Νοέμβριο του 2021 το θέμα είχε αναδειχθεί δημοσιογραφικά. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν κατέθεσε τα έγγραφα στην Εθνική Αντιπροσωπεία ώστε να προσδιορισθεί ο ακριβής χρόνος ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Νέα αποκάλυψη για το «Κυριάκος Gate»: Φίλος του Δημητριάδη πίσω από την Krikel

Ολοένα και περισσότερο συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ του σκανδάλου παρακολουθήσεων κι υποκλοπών, τα οποία εκθέτουν διαρκώς την κυβέρνηση που επιχειρεί να το συγκαλύψει και δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας με τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς της ότι δεν ήξερε να μην πείθουν.


Νέες αποκαλύψεις τοποθετούν τους επιχειρηματίες Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον παραιτηθέντα ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, πίσω από την Krikel, που είναι προμηθεύτρια της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών, έχει συνάψει απόρρητες συμβάσεις εκατομμυρίων με το Ελληνικό Δημόσιο και εμπλέκεται στην υπόθεση του κακόβουλου λογισμικό Predator.