MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ιδού το ήθος του ΕΛΙΑΜΕΠ: Το ηχητικό ντοκουμέντο των ύβρεων Βερέμη

Οι επιστήμονες της μειοδοσίας, αποκαλύπτονται


Η αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία» με τις αδιανόητες δηλώσεις Θάνου Βερέμη περί κατάληψης του Καστελόριζου από τους Τούρκους εξέθεσε ανεπανόρθωτα το ΕΛΙΑΜΕΠ. Που ενώ παρουσιάζεται ως υπέρμαχος του διαλόγου και της συνεννόησης με την Τουρκία, λες και μιλάμε για μία κανονική, πολιτισμένη χώρα, ταυτόχρονα θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου να μας επιτεθούν οι Τούρκοι, να εισβάλλουν στο Καστελλόριζο και να μας κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης! Άρα, πρεσβεύουν την συνεννόηση με έναν αιμοσταγή, βάρβαρο εισβολέα!

Το ύφος όμως με το οποίο απευθύνεται ο Θάνος Βερέμης στον Στέργιο Καλόγηρο ο οποίος τον ρωτά τα αυτονόητα, είναι ενδεικτικό για το ποιόν και το επίπεδο αυτών που παρουσιάζονται ως «μειλίχιοι και σοβαροί επιστήμονες» πρεσβεύοντας την εθνική υποχώρηση.

Καταδίκη του Σαρκοζί για διαφθορά

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδικάσθηκε χθες σε φυλάκιση τριών ετών, ένα από τα οποία χωρίς αναστολή, καθώς γαλλικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και αθέμιτη άσκηση επιρροής (φωτ.AP Photo/Michel Euler).


A.P., BBC, FAZ, MEDIAPART

ΠΑΡΙΣΙ. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε χθες σε τριετή φυλάκιση, εκ των οποίων ο ένας χρόνος χωρίς αναστολή, για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής. Σε περίπτωση που η ποινή επιβεβαιωθεί στο εφετείο, ο συντηρητικός πρόεδρος που συνέδεσε το όνομά του με την ελληνική κρίση χρέους, θα εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον, με βραχιόλι ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε από κοινού με τον δικηγόρο του Τιερί Ερτσόγκ και τον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, σε μια υπόθεση που βαφτίστηκε «Πολ Μπισμούτ» από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Ερτσόγκ στις συνεννοήσεις του με τον δικαστή για υποθέσεις που ενδιέφεραν τον Σαρκοζί. Οι συνομιλίες υπεκλάπησαν το 2014 και χρησιμοποιήθηκαν ως πειστήρια παρότι η πλευρά Σαρκοζί ζητούσε να μη γίνουν αποδεκτές. Ο πρώην πρόεδρος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Ι.Μάζης:Κανένας «μουτζούρης» σε καταγγελία της Τουρκίας & διακοπή των Διερευνητικών από την Ελλάδα.

Είναι λάθος προσέγγιση η Ελλάδα να μην καταγγέλλει διεθνώς , τις Τουρκικές προκλήσεις που είναι διαρκείς εν μέσω διερευνητικών που υποτίθεται αναμένουμε την απάντηση της Τουρκίας για να συνεχιστούν, στη λογική ότι έτσι η Τουρκία αν αποχωρήσει θα «πάρει τον μουτζούρη». Λάθος και η άποψη ότι η Τουρκία προκαλεί γιατί είναι απομονωμένη. 
 

Γιώργος Φίλης: Η Τουρκία θέλει αλλαγή καθεστώτος… θα αντιδράσουμε;

Ο διδάκτωρ γεωπολιτικής και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) Δρ. Γιώργος Φίλης παραχώρησε συνέντευξη στο Kontra24 και τον Αιμίλιο Λιάτσο.


“Με το Τσεσμέ η Τουρκία ολοκληρώνει το μαρκάρισμα των περιοχών που αμφισβητεί”, τόνισε ο κ. Φίλης. “Θα έπρεπε να ζούμε εποχές του 1987 στο Αιγαίο κι αντί αυτού έχουμε lockdown και στις αντιδράσεις μας στην Τουρκία ως να είναι μια συνηθισμένη παραβίαση από το Τσεσμέ. Είναι αναπόφευκτο αν η Τουρκία έχει προβλήματα στο εσωτερικό, όπως με την Halkbank να τα μεταφέρει στο εξωτερικό και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι”, είπε μεταξύ άλλων.
 

Ο ύποπτος ρόλος της Johansson στο Αιγαίο: H γαλλική Δεξιά προστρέχει σε βοήθεια του επικεφαλής της Frontex

FILE PHOTO: Η Επίτροπος Εσωτερικών και Μετανάστευσης
lva Johansson, στη Βοσνία. EPA, FEHIM DEMIR
Σε σύγκρουση μεταξύ της Επιτρόπου 
Εσωτερικών και Μετανάστευσης, Ylva Johansson, και της Γαλλικής δεξιάς, αναφέρεται το δημοσίευμα της Le Monde (κείμενο Jean-Pierre Stroobants), με αφορμή επιστολή της ομάδας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων LR, μέρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στην επιστολή κάνει λόγο για «απόπειρα αποσταθεροποίησης», για «θεμελιώδη διαφορά», ή ακόμη και για «πολιτική δίκη» της Επιτρόπου εναντίον του Fabrice Leggeri, του εκτελεστικού διευθυντή του Frontex.

Όσον αφορά στις επαναπροωθήσεις μεταναστών (από την Ελλάδα προς την Τουρκία), οι Γάλλοι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν τις εξηγήσεις που έχουν παρασχεθεί μέχρι στιγμής από την Frontex. Από τα δεκατρία αμφίβολα επεισόδια, οκτώ θεωρήθηκαν νόμιμα από μια ομάδα εργασίας, που συγκροτήθηκε από την Επιτροπή, ενώ εκκρεμούν ακόμη πέντε υποθέσεις, για τις οποίες η κα Johansson απαίτησε «όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις».