MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Αγρότες προς ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε "κομμουνιστική ολοκληρωτική" κυβέρνηση - Μας δικάζετε γιατί είμαστε πατριώτες»

Πρωτοφανή γεγονότα λαμβάνουν χώρα καθώς η "κομμουνιστική ολοκληρωτική" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε αγροτοσυνδικασιστής, άσκησε ποινικές διώξεις σε 10 πατριώτες αγρότες μόλις μια ημέρα μετά το στήσιμο του μπλόκου αγροτών στη Νίκαια Λάρισας.

Οι συγκεκριμένοι έλαβαν κλήτευση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισαν, με την οποία παραπέμπονται σε δίκη την 1η Μαρτίου, χωρίς απολογία, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

“Συμπεριφέρονται σαν να είναι κυβέρνηση του βουνού (σσ κομμουνιστική ολοκληρωτική κυβέρνηση)

Αποφασίζουν και διατάζουν.

Είναι πρωτοφανές να συμβαίνει αυτό.

Στη φυλακή της Γερμανίας

Είναι αδύνατον να πιστέψουμε πως οι Έλληνες θα ξεπουλούσαν τη Μακεδονία για 54 € το μήνα, κάτι που όμως θα φανεί στις εκλογές – ενώ η προσφυγή της Ελλάδας στις αγορές, με επιτόκιο 3,5% όταν η Πορτογαλία πληρώνει μόλις 0,47% είναι ένα ακόμη δείγμα της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής μας.

«Η σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων ξεκίνησε το αργότερο με τον εμφύλιο πόλεμο του 1944-1949. Τότε ζούσαν ακόμη στα βόρεια της Ελλάδας πολλοί σλάβοι μακεδόνες ή σλαβόφωνοι Έλληνες – ανάλογα με την οπτική γωνία που το αντιλαμβάνεται κανείς (!). Οι περισσότεροι πολεμούσαν στο πλευρό των Ελλήνων κομμουνιστών. Στην αρχή στηρίζονταν με όπλα και πυρομαχικά από τη Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία – αργότερα μόνο από το Βελιγράδι.

Το κρυφό χρέος της Ελλάδας

Εάν στα 357 δις € του επίσημου δημοσίου χρέους μας με βάση τον προϋπολογισμό του 2019 προσθέσουμε τα 260 δις € των κρατικών εγγυήσεων κατά τη EUROSTAT, θα εκτοξευθεί στα 617 δις € ή σχεδόν στο 340% του ΑΕΠ – όταν παράλληλα το κόκκινο ιδιωτικό χρέος πλησιάζει στα 300 δις € μαζί με τις επιβαρύνσεις!

Ανάλυση 

Συνολικά, τα 28 μέλη της ΕΕ έχουν δημόσιο χρέος ύψους 12,5 τρις € – σχετικά χαμηλό βέβαια θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς, όταν οι Η.Π.Α. οφείλουν 22 τρις $ (105,4% του ΑΕΠ) και η πολύ μικρότερη Ιαπωνία σχεδόν 12 τρις $ (253% του ΑΕΠ). Παρά την ανάπτυξη λοιπόν της προηγουμένης δεκαετίας, καμία περιοχή δεν κατάφερε να μειώσει τα χρέη της – ενώ σε πολλές άλλες αυξήθηκαν. 

Ο ορισμός της ηλιθιότητας

Οι δημοσκοπήσεις τεκμηριώνουν πως παρά τα εγκλήματα που έχουν προηγηθεί με τελική κατάληξη το ξεπούλημα της Ελλάδας, από όλα τα κόμματα που συγκυβέρνησαν μετά το 2009, οι Έλληνες συνεχίζουν να τα στηρίζουν – ότι δηλαδή δεν έβαλαν ακόμη μυαλό μετά από δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης, όπου καταδικάστηκαν σε στρατιωτικό προτεκτοράτο των Η.Π.Α. και σε μία εξαθλιωμένη οικονομική αποικία της Γερμανίας.

«Όποιος ελέγχει το παρελθόν αλλάζοντας κατά το δοκούν την ιστορία, όπως στην περίπτωση της Μακεδονίας, ελέγχει το παρόν – ενώ όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το μέλλον. Βασικό εργαλείο ελέγχου των μαζών είναι ο διανοητικός εποικισμός, μέσω της άσκησης πολιτικής και οικονομικής βίας – όπου οι άνθρωποι πείθονται πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, εκτός από τη λύση των θυτών τους, παρά το ότι είναι συνώνυμη με τη θανατική τους καταδίκη» (Orwell με παρεμβάσεις).

«Φάπα» Ντράγκι σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ελληνικά ομόλογα δεν πληρούν τα κριτήρια της ΕΚΤ» - Ποια έξοδος από τα Μνημόνια;

Τα ελληνικά ομόλογα δεν πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Σε ερώτηση για το πότε θα αγοράσει η ΕΚΤ και ελληνικά ομόλογα, ο Ντράγκι- μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου- ανέφερε ότι «Αυτό θα γίνει όταν γίνουν επιλέξιμα. Αλλά σήμερα δεν πληρούν τα κριτήρια της ΕΚΤ».