MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Από που προέρχεται το ραδιενεργό ουράνιο που βρέθηκε στο νερό του Δήμου Βόλβης!

Αναστάτωση στον οικισμό Μικροκώμης του Δήμου Βόλβης μετά τη διαπίστωση, κατόπιν σχετικών ελέγχων, ότι το νερό περιέχει το επικίνδυνο ραδιενεργό στοιχείο ουράνιο.

Οι 50 κάτοικοι του οικισμού είναι ενήμεροι από την πρώτη στιγμή για το γεγονός και καλούνται από τις αρμόδιες Αρχές να χρησιμοποιούν το νερό για να το πιούν ή για μαγείρεμα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, ο οποίος μίλησε στο newsit.gr οι έλεγχοι του νερού στην περιοχή επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο από το 2017 και μετά.

Παραβίαση προσωπικών δεδομένων από δημόσια αρχή – Τι χρηματικές ποινές δικαιούστε;

Παραβίαση προσωπικών δεδομένων από δημόσια αρχή – Τι χρηματικές ποινές δικαιούστε;

Όταν υπουργεία, εφορίες, δήμοι, Νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες τράπεζες, φορείς του δημοσίου παραβιάζουν το απόρρητο, την διαθεσιμότητα ή την ακεραιότητα, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τα δικαιώματα και οι ελευθερίες φυσικού προσώπου, τότε προβλέπονται αυστηρές ποινές με βάση το νέο Γενικό κανονισμό για την προστασία δεδομένων της ευρωπαϊκής ένωσης και την εθνική νομοθεσία.

Του Χρήστου Ηλ. Τσίχλη (Δικηγόρου Αθηνών-Συνταγματολόγου)

O νέος Γενικός Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 δημιουργεί ένα αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και κατ’ επέκταση προστασίας τους. Οι χρηματικές ποινές που δύναται η Επίτροπος ευρωπαϊκής ένωσης να επιβάλει,κατόπιν καταγγελίας ή έρευνας, εκτοξεύονται από τις €30,000 (με το προγενέστερο νομοθετικό πλαίσιο), στα €10,000,000 και σε ορισμένες περιπτώσεις στα €20,000,000.

Γιατί μεγαλώνει διαρκώς κι όλο και περισσότερο η μύτη του Χατζηδάκη;

Δημοσίευμα στο "Λιγνίτης: Ο δικός μας μαύρος χρυσός" (greeklignite.blogspot.com). 

Οι παλαιότεροι ίσως θυμάστε πως η φράση "Ισχύς μου η αγάπη του λαού" είχε ενσωματωθεί στο θυρεό των Γκλύξμπουργκ ως βασιλέων της Ελλάδας, μέχρι που με πολλή-πολλή "αγάπη" έστω και αργά τους εξωπετάξαμε το 1974. Η φράση αυτή δείχνει πως όταν η "αγάπη του λαού" παύσει να υφίσταται, το μέλλον των αρχόντων καθίσταται άδηλο. Μας το θυμίζει άλλωστε η πιο πάνω εικόνα, απ' το Δεκέμβρη 2010, τότε που οι "αγανακτισμένοι" της Πλατείας Συντάγματος πέτυχαν στο δρόμο το βουλευτή της ΝΔ Χατζηδάκη και του εξέφρασαν την "αγάπη" τους, μόνο που απ' την πολλή "αγάπη" τον έκαναν μαύρο στο ξύλο. 

Ο Trump είναι συνεργός στη βία του Erdogan

Της Kori Schake

Ο πρόεδρος και οι άνθρωποι του τρέχουν για να βγάλουν το πόδι του προέδρου Trump από την παγίδα στην οποία έπεσε όταν υποστήριξε την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.

Προσπαθούν να εκτρέψουν την προσοχή μας από το γεγονός ότι ο πρόεδρος επέτρεψε την στρατιωτική καταστροφή των εταίρων που έκαναν την πιο δύσκολη, πιο επικίνδυνη δουλειά, να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Ενώ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δεν είναι Αμερικανοί σύμμαχοι, έχουν υποστεί 11.000 θύματα στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, επιτρέποντας έτσι στις αμερικανικές δυνάμεις να μετρούν πέντε μόλις απώλειες. Και έχουν κρατήσει τους τρομοκράτες και του υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία τώρα δεν θα τα προσέχουν τόσο στενά, καθώς οι SDF πρέπει τώρα να σπεύσουν για να αποτρέψουν την δική τους καταστροφή.

Αντ. Φώσκολος : Πως καταστράφηκε η ΔΕΗ, το "τρικ" της "πράσινης" ανάπτυξης".

Ο ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και μέλος του Ινστιτούτου Γεωλογίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι η κατάρρευση της ΔΕΗ επί της ουσίας , είναι διαχρονική κυβερνητική ευθύνη από το 1997 και κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ , όπως σήμερα ο Υπουργός Κώστας Χατζηδάκης, δεν θα πρέπει να αποκρύπτουν ότι βασική αιτία είναι το ποιος ανάγκασε την ΔΕΗ , να χρησιμοποιεί το 60% του εισαγόμενου πανάκριβου ρωσικού φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή.