MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Καταρρέει οικονομικά χώρα της Ευρώπης…

Ένας από σφοδρότερους επικριτές της Ελλάδας στην Ευρώπη κατά την κρίση χρέους, η Φινλανδία κατηγορούσε τη χώρα ότι δεν κατάφερε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για να αναβιώσει την οικονομία της. 

Τώρα η σκανδιναβική χώρα παλεύει να εξυγιάνει τα δικά της οικονομικά καθώς προσπαθεί να βγει από την τριετή ύφεση, με τον υπουργό Οικονομικών της να φθάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει τη Φινλανδία «ασθενή της Ευρώπης».

Βρετανία: Ποινικές διώξεις κατά υπαλλήλων των Deutsche Bank και Barclays για χειραγώγηση του euribor

(Σ.Σ.: Είναι δυνατόν ; Η Deutsche Bank δεν θα το έκανε ποτέ αυτό... μήπως πρόκειται για λάθος ; :-) 

Kατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση

Ποινικές διώξεις κατά έξι υπαλλήλων της Deutsche Bank, αλλά και τεσσάρων της Barclays θα ασκήσει η υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της Βρετανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για χειραγώγηση του Euribor.

ΤΕΛΟΣ για την Επιτροπής Αλήθειας της Κωνσταντοπούλου με απόφαση του Βούτση … Η οργισμένη απάντηση της ΖΩΗΣ

(Σ.Σ.: Ο κ. Βούτσης καθώς και η κυβέρνηση υποστηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς ότι , "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και για αυτό δεν χρειάζεται να διεκδικήσουμε αυτά που μας οφείλουν ή τα επονείδιστα και επαχθή χρέη που μας έχουν φορτώσει... )

Τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που σύστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 

Με μία λιτή ανακοίνωση ο κ. Βούτση γνωστοποίησε την απόφασή του για την λήξη των εργασιών της Επιτροπής.

Η αναζωπύρωση της κρίσης

Η ανατροπή της κυβέρνησης από τα συνεργαζόμενα κόμματα της αριστεράς στην Πορτογαλία, απειλεί ξανά την Ευρωζώνη – χωρίς να αποκλείεται ένας εκβιαστικός συμβιβασμός, μία ήττα κατά κράτος, κατά το θλιβερό ελληνικό προηγούμενο

«Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τη ροή των γεγονότων, όταν έχουν πλέον πάρει το δρόμο τους – ενώ, εάν τυχόν προσπαθήσει να το κάνει, μετατρέπει τη σπίθα σε πυρκαγιά» (Α.Ζ).

Καταστολή μέσω συσκότισης...

Η συσκότιση και η καταστολή είναι δύο ακόμη από τα όπλα που μεταχειρίζεται ο πολιορκητικός κριός του συστήματος που λέγεται καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης,

..εναντίον των πολιτών.

Εκτός απ' την
προπαγάνδα, την διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την λασπολογία, την κατασυκοφάντηση,

..διαθέτει και το ''μέσον'' της επιλεκτικής μη ενημέρωσης, του απόλυτου σκοταδιού εκεί και όταν ακριβώς πρέπει οι πολίτες να είναι ενήμεροι για τα τεκταινόμενα.

Η αποτυχία της Ε.Ε.

Σχεδόν 26 εκατομμύρια παιδιά και νέοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε πριν δύο εβδομάδες. Η έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann απασχόλησε εκτενώς τον Ευρωπαϊκό και κυρίως τον Γερμανικό Τύπο, όπου τονίστηκε ιδιαίτερα το ότι οι νέοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους στην Ε.Ε. όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Το 27,9% του πληθυσμού της Ε.Ε. που είναι κάτω των 18 ετών απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ πολύ άσχημη είναι η προοπτική που αφορά στο μέλλον 5,4 εκατομμυρίων νέων που σήμερα είναι άνεργοι, δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν βρίσκονται σε μαθητεία. Σύμφωνα με το ίδρυμα Bertelsmann, το κοινωνικό χάσμα στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου, αλλά και μεταξύ των νέων και των ηλικιωμένων. 

Οι 10 χώρες που έχουν τον χρυσό του κόσμου – Η Ρωσία ετοιμάζεται για παγκόσμιο οικονομικό κραχ

Tο τρίτο τρίμηνο του 2015 οι κεντρικές τράπεζες συνέχισαν να αυξάνουν τις ποσότητες χρυσού που κατέχουν, προσθέτοντας άλλους 175 τόνους στα επίσημα αποθέματά τους. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο, από το τρίτο τρίμηνο του 2014 και το επίπεδο ρεκόρ της αύξησης των 179,5 τόνων, τα αποθέματα χρυσού έχουν σημειώσει πτώση 3%. 

Οι συνολικές αγορές για τους πρώτους εννιά μήνες του έτους ήταν 425,8 τόνους, με την Ρωσία να είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής το συγκεκριμένο διάστημα και την Κίνα να κλέβει στο τέλος της εντυπώσεις, με τις δραστικές αγορές χρυσού μετά από χρόνια «ησυχίας». Στην 10η θέση των χωρών με τον περισσότερο χρυσό είναι η Ινδία με 557,7 τόνους, ή το 5,6% των συναλλαγματικών της διαθεσίμων.