MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Προστασία πνευματικών δικαιωμάτων ή επιβολή λογοκρισίας στο διαδίκτυο; Τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές;

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν σήμερα την ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων, ένα κείμενο που αναμενόταν με ανυπομονησία από τα μέσα ενημέρωσης και τους καλλιτέχνες, αλλά καταπολεμήθηκε από τις αμερικανικές πλατφόρμες και τους υποστηρικτές της ελευθερίας του Ίντερνετ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν προβλέψεις που παραπέμπουν σε κανονική λογοκρισία. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι έγγραφα εταιρειών από τα οποία αποδεικνύεται η διαφθορά τους …προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν; Με λίγα λόγια χρειάζεται πολύ μελέτη αλλά και δοκιμή στο χρόνο για να διαπιστώσουμε πόσο “αθώα” είναι αυτά που ψήφισαν οι ευρωβουλευτές. Ήδη με τα προσωπικά δεδομένα έχει επιβληθεί λογοκρισία στους δημοσιογράφους και κάποιοι κι εδώ στην Ελλάδα “κάνουν πάρτι” κρύβοντας το παρελθόν τους με ασφάλεια… Θα επανέλθουμε στο θέμα. 

Στάλιας : Ο Κέϋνς και ο Θάνατος του Τραπεζίτη

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος PhD

Από το Κέϋνς μάθαμε ότι σε καταστάσεις κρίσης δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να περιμένει ένα κράτος ή ένας λαός ποτέ θα αποφασίσουν οι τράπεζες και οι κεφαλαιούχοι να επενδύσουν στην πραγματική οικονομία τα σπάνια κεφάλαια τους, τα οποία είναι ορισμένα καθορισμένα και έχουν πέσει από ελικόπτερα.

Σ. Καλεντερίδης: Να θεσπιστεί θέση «Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας» και μάλιστα επειγόντως

Δήλωσε λοιπόν ο Ακάρ, μιλώντας στους εργαζομένους στο εργοστάσιο συντήρησης αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος, και μέσα σε αυτά και η Κύπρος».

Στην ομιλία του έκανε αναφορά επίσης στο νέο εθνικό δόγμα διεκδίκησης θαλάσσιου χώρου της Τουρκίας, που έχει το συμβολικό όνομα «Γαλάζια Πατρίδα», λέγοντας: «Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε για λόγους ευκολίας έλεγα 800.000. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Πώς η Γερμανία κλέβει 84 δις κάθε χρόνο από όλους μας, με το ΕΥΡΩ!


Αν υπάρχει μία χώρα η οποία έχει κυριολεκτικά κατακλέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, και το κάθε κράτος χωριστά, αυτή έχει όνομα. Λέγεται Γερμανία! Στο Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έκλεβε τις χώρες με υποχρεωτική κατάσχεση της παραγωγής τους και παραγωγικών μονάδων, από αγροτικά προϊόντα ως επίταξη βιομηχανιών στην υπηρεσία του Χίτλερ. Ομως στην σύγχρονη Ευρώπη, η δουλειά γίνεται με τον πιο αθόρυβο, τον πιο ύπουλο τρόπο. Μέσω του σκληρού νομίσματος, του ΕΥΡΩ, και του Τραπεζικού συστήματος!