MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Απάντηση στον Τραμπ. Ποιος βοήθησε στη Νορμανδία

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος
Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής

Επειδή είμαι εραστής της ιστορίας, ας πούμε μερικές ιστορικές αλήθειες. Οι Κούρδοι λοιπόν δεν βοήθησαν τους συμμάχους στην απόβαση της Νορμανδίας τον Ιούνιο του 1944 (Επιχείρηση ‘ΗΓΕΜΩΝ»/ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ), όπως είπε ο Τραμπ. Κι αν δεν πραγματοποιούνταν οι συμμαχικές αποβατικές ενέργειες πολλά θα μπορουσαν να είχαν συμβεί. Ήταν η πιο μεγάλη ημέρα του πολέμου το ρήγμα που προκάλεσαν οι σύμμαχοι στο χιτλερικό τείχος του Ατλαντικού.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο, SigmaTV

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο, SigmaTV

10 Οκτωβρίου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  Κοιτάσματα, Συρία

Θ. Καρυώτης: Το σχέδιο για «μοιρασιά» στο Αιγαίο των ΗΠΑ και το «κλειδί» της ΑΟΖ με την Λιβύη

Ο ομότιμος καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημιακού Συστήματος Μέρυλαντ και ο άνθρωπος που θεωρείται με 40 χρόνια ενεργούς προσπάθειας ο «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ , ο Θεόδωρος Καρυώτης, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «η ιστορία της Ελληνικής ΑΟΖ» , μιλώντας σήμερα στον 98.4 με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις και την εισβολή της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία και τις προκλήσεις σε Κύπρο, αλλά και το Καστελλόριζο και την ΑΟΖ της Λιβύης, τόνισε πρωτίστως ότι η κρισιμότητα της ΑΟΖ για την Ελλάδα είναι κομβική.

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής

Το γερμανικό πρόβλημα (α)

Οι εποχές αλλάζουν – έρχονται και παρέρχονται. Η επιτυχία της Ευρωζώνης, υπό τη γερμανική ηγεσία και ηγεμονία ήταν φτωχή, πενιχρή – ενώ ο μοναδικός ωφελημένος ήταν ο ίδιος ο ηγεμόνας. Η Ελλάδα, ο πρώτος ηττημένος του οικονομικού πολέμου που στην ουσία διεξήγαγε η Γερμανία, βυθίστηκε στη φτώχεια και στην εξαθλίωση – έχοντας δειλές, δουλοπρεπείς και ενδοτικές κυβερνήσεις που συνθηκολόγησαν αμαχητί, η μία μετά την άλλη, παραδίδοντας την εθνική της κυριαρχία και υποθηκεύοντας τα πάντα. Οι υπόλοιπες χώρες δεν κατάφεραν για δέκα ολόκληρα χρόνια να απελευθερωθούν από τα δεσμά – με τα οποία τις είχε δέσει πισθάγκωνα το γερμανικό πνεύμα και η πιστή εφαρμογή των ευρωπαϊκών συνθηκών που τους υπαγόρευε η Γερμανία. Εύλογα λοιπόν άρχισαν να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες και οι απορίες, σχετικά με το πώς είναι δυνατόν σε μία ένωση ίσων μεταξύ τους κρατών να ωφελείται μονίμως, διαχρονικά, μόνο το ένα – ενώ όλα τα άλλα να είναι στάσιμα ή να βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.