MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Καταιγιστικός ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών για τις καταστροφικές φωτιές

Μιλώντας στον 98.4 της Κρήτης και στον Γιώργο Σαχίνη ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και επικεφαλής του συστήματος meteo, Κώστας Λαγουβάρδος , εξηγεί γιατί οι πυρκαγιές και η τεράστια καταστροφή του Αυγούστου στην Ελλάδα, δεν δικαιολογείται με όρους κλίματος, αφού παρόμοιες καταστάσεις είχαν και άλλες χώρες στη νότιο Ευρώπη και όχι μόνο
 
Ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και επικεφαλής του συστήματος meteo, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 εξήγησε με επιστημονικά δεδομένα, γιατί οι πυρκαγιές και η τεράστια καταστροφή του Αυγούστου στην Ελλάδα, δεν δικαιολογείται με όρους κλίματος, αφού παρόμοιες καταστάσεις είχαν και άλλες χώρες στη νότιο Ευρώπη και  όχι μόνο. 
 

Γιατί η ένταξη της Σ.Αραβίας στα BRICS είναι κοσμογονικής σημασίας: Το Ριάντ καταργεί το «πετροδολάριο»

Μεγάλο το πλήγμα για το status των ΗΠΑ ως κυρίαρχου στην παγκόσμια οικονομία
 
Η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στα BRICS ήταν κοσμογονικής σημασίας καθώς το βασίλειο δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα πετρελαίου στον κόσμο αλλά είναι αυτό που στηρίζει το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
 
Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να ενταχθεί στους BRICS, δεδομένου ότι εδώ και πολύ καιρό θεωρείται «ένας απολύτως κρίσιμος αυτοκρατορικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών», όπως λέει ο Πάτρικ Μποντ, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, δεν είναι απλά μία διαφοροποίηση των εξωτερικών της σχέσεων.