MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Η Άγκυρα ετοιμάζει «απόβαση» στο Αιγαίο

Εξυφαίνεται σχέδιο ακύρωσης των Συνθηκών της Λωζάννης και των Παρισίων


Η Τουρκία επισήμως ανήγγειλε διαδικασίες για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με εμφανή τελικό στόχο το «ξαναμοίρασμα» της κυριαρχίας των νησιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
• Της Κύρας Αδάμ

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε δραματικές αλλαγές σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και συμφερόντων στην ΑΟΖ, τα 10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου, το FIR Αθηνών, τα σχέδια πτήσης, την περιοχή έρευνας και διάσωσης κ.λπ.

Π. Ρέππας : Παραπληροφόρηση με αληθινά στοιχεία

Οφείλω να ομολογήσω, ότι τα HOAXES εξελίσσονται σε μαστόρους της παραπληροφόρησης. Θέλει μαστοριά να λες ψέματα χρησιμοποιώντας αληθινά στοιχεία. Βέβαια δεν φτάνει η μαστοριά· χρειάζεται και η απόλυτη ξετσιπωσιά κι όπως φαίνεται, τα μπουμπούκια μας την έχουν κι αυτήν. Από την άλλη, οφείλω πάλι να ομολογήσω, ότι για εμένα είναι χρήσιμα αυτά τα αληθινά στοιχεία, γιατί είμαι άνθρωπος, που εκφράζει την γνώμη του δημόσια και δεν μου αρέσει άθελα μου να αναμεταδίδω αναληθείς πληροφορίες. Η επιλογή τους θα ήταν όντως λειτούργημα για το διαδίκτυο, αν δεν το εκτελούσαν με τόσο πρόστυχο τρόπο. Κι όπως φαίνεται, αυτά τα παιδιά δεν έχουν κανένα όριο και κανέναν φραγμό.


Το σημερινό θέμα αφορά την «διάψευση» για την δήθεν δίωξη του πρώην πάπα. Από την αρχή του κειμένου κατάλαβα, ότι η διάψευση (όπως διατυπώνεται) είναι αληθής, γιατί και μένα μου είχαν μείνει ερωτήματα από τις αναρτήσεις εκείνης της εποχής. Διάβαζα αλλού για κάποιο «διεθνές δικαστήριο», αλλού γενικά κι αόριστα για κάποιο «Ολλανδικό δικαστήριο», που εξέδωσαν «εντάλματα σύλληψης». Μου φαινόταν περίεργο, αλλά γνωρίζοντας και την περιορισμένη ισχύ των γνωστών διεθνών δικαστηρίων, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Τώρα τα ερωτήματα αυτά λύθηκαν.

Χάος στο Παρίσι: Η αστυνομία έπνιξε με δακρυγόνα το κέντρο για να σταματήσει το «Κονβόι της Ελευθερίας»

Κονβόι αυτοκινήτων μπλόκαρε και το κέντρο της Χάγης στην Ολλανδία


Χάος επικρατεί στο Παρίσι καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές από το "κονβόι της ελευθερίας" κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη πολιτική περιορισμών, του υγειονομικού πάσου αλλά και της ακρίβειας.

Με αυστηρούς ελέγχους και δακρυγόνα απάντησαν οι Γάλλοι αστυνομικοί στις ομάδες διαδηλωτών που έφτασαν στο κέντρο του Παρισιού και να διαδηλώσουν ενώ όπως δείχνουν τα βίντεο έπνιξαν με δακρυγόνα ακόμα και κλειστούς χώρους εστιατορίων με δεκάδες πολίτες να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.


Εμπνευσμένοι από τις διαδηλώσεις των οδηγών φορτηγών στον Καναδά, διαδηλωτές από διάφορες γαλλικές πόλεις πήραν τα αυτοκίνητα τους και επανέλαβαν το «Κονβόι της Ελευθερίας» και στη Γαλλία.
 

Κρίση στη Παγκόσμια Γεωπολιτική Σκακιέρα- Ουκρανία- Ευρασία- Ανατολική Μεσόγειος

Στις Αντιθέσεις μια μεγάλη συζήτηση με επίκεντρο την Παγκόσμια Ειρήνη και την Ασφάλεια, την ώρα που οι τεταμένες σχέσεις των μεγάλων Γεωπολιτικά παικτών ισχύος, είναι στη κόψη του ξυραφιού.


- Η κρίση μεταξύ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ο ρόλος της Ε.Ε. και της Κίνας , το επιφαινόμενο της Ουκρανίας και οι παγκόσμιες γεωπολιτικά αναδιατάξεις

- Η σύγκρουση των δύο μεγάλων σχολών σκέψης για τον Πολυπολικό Κόσμο και της Ασφάλειας της Υπερδύναμης και του Δυτικού Κόσμου