MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

«Επικίνδυνη κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο»-Ν.Καραχάλιος

Ο Νίκος Καραχάλιος είναι επικεφαλής του Forum 2020, ,στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, επικοινωνιολόγος ,άριστος γνώστης των δημοσκοπήσεων στέλεχος της ΝΔ και ακόμη μέλος του κόμματος ασκεί δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό. Κριτική που ξεκινά από την εποχή που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ!


Δεν το κάνει πρώτη φορά . Η παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε «αντισυστημικά» μέσα ενημέρωσης έχει γίνει αισθητή εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τα όσα λέει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς και στα εθνικά θέματα είναι πολύ «βαριά». Ουδείς τον έχει διαψεύσει και δεν τον έχουν καν διαγράψει από το κόμμα της ΝΔ.

Βίντεο με άγρια επίθεση ΜΑΤ σε οπαδούς του Άρη

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται στη δημοσιότητα, με βίντεο να καταγράφουν άγρια επίθεση των αστυνομικών των ΜΑΤ σε ομάδα οπαδών του Άρη στο Περιστέρι.
 
Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, συνέβη μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Άρη. Σε βίντεο που κατέγραψαν πολίτες φαίνεται αναίτια επίθεση των ΜΑΤ κατά των φιλάθλων.
 

Αντώνης Φώσκολος: Ο κύβος ερρίφθη για τα ελληνικά κοιτάσματα - Η Ελλάδα πάει για χρυσό αιώνα

Συνέντευξη του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου στον Λάμπρο Καλαρρύτη, στο διαδικτυακό κανάλι «Εμείς οι Έλληνες»
 
Ο Αντώνης Φώσκολος είναι ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Μετά των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ προσελήφθη στο Ινστιτούτο της Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου του Καναδά με στόχο την έρευνα υδρογονανθράκων στην Κεντρική Αλμπέρτα, στην θαλάσσια περιοχή του Beaufort MacΚenzie, στις εκβολές του ποταμού MacKenzie και στα πολικά νησιά του Καναδά.

Παγκόσμιοι Συσχετισμοί- Κρίσεις - Αιτιολογία και που οδεύει ο Κόσμος μας

Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης, ο εμβληματικός πρώην Πρύτανης για το Πάντειο Πανεπιστήμιο με την καθοριστική συμβολή του στην πλήρη μετεξέλιξη του σε πλήρες Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Αντιθέσεις» που θα προκαλέσει αίσθηση.

Που βρίσκεται και που οδεύει ο σύγχρονος κόσμος μας αναφορικά με τις πολύ-επίπεδες κρίσεις, τους εν εξελίξει παγκόσμιους συσχετισμούς και την αιτιολογία τους.

Είναι εφικτή η παραγωγή πολιτικής υπέρ της κοινωνίας μέσα στο περιβάλλον που ζούμε, με τις ιδεολογίες, τις αξίες και τους θεσμούς που βρίσκονται ήδη στο «μαυσωλείο»;