MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Η κυβερνητική τραγωδία

Για ποιό λόγο η κυβέρνηση ήθελε να δώσει 21 εκ. € στις επτά πλατφόρμες του voucher; Γιατί χαρίζει 21 εκ. € στους εφοπλιστές ιδιοκτήτες καναλιών; Με ποιο δικαίωμα και με ποια λογική θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, τον τουρισμό και τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ εμείς οι Πολίτες κάναμε το παν για να μην έχουμε τα κρούσματα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας, έτσι ώστε να προτιμήσουν τις διακοπές στη χώρα μας οι ξένοι; Γιατί μεταφέρει παράνομους μετανάστες σε τουριστικές περιοχές και σε ξενοδοχεία, χωρίς τουλάχιστον μία υγειονομική εξέταση προηγουμένως; Ο εξαίρετος λοιμωξιολόγος της ασφαλώς γνωρίζει πως πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα που αργά ή γρήγορα δεν θα αποφεύγαμε την έκρηξη της – πόσο μάλλον όταν συνεχίζονται οι ροές από την Τουρκία, στην οποία η πανδημία ευρίσκεται σε έξαρση.

Οι «τρομακτικές» προβλέψεις για έναν σκοτεινό κόσμο μετά την πανδημία: Η απειλή του ψηφιακού ολοκληρωτισμού

Ένας άντρας περπατά μπροστά από τις χάρτινες φιγούρες
του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν (Α), του ιδρυτή της
Σοβιετικής Ένωσης Βλαντιμίρ Λένιν (2-Α), του κινέζου
προέδρου Ξι Τζίνπινγκ (Δ) και του Αμερικανού προέδρου
Ντόναλντ Τρούμπ (2-Δ). EPA, SERGEI ILNITSKY
Η Covid-19 θα αφήσει τα σημάδια της στην παγκόσμια γεωπολιτική, αλλά το να μαντέψει κανείς ποια θα είναι αυτά παραμένει ένα στοίχημα: 

θα είναι η χαριστική βολή στο ετοιμοθάνατο πολυμερές σύστημα; Θα αυξήσει την πόλωση ΗΠΑ-Κίνας; Θα οδηγήσει στην εμφάνιση ψηφιακών ολοκληρωτισμών; 

«Ο φόβος μου είναι μήπως ο κόσμος μετά μοιάζει τρομερά στον κόσμο πριν, αλλά προς το χειρότερο», εκτιμά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν σε συνέντευξή του στη Le Monde που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. 

Η νέα πατέντα Microsoft για εξόρυξη κρυπτονομίσματος από το σώμα & το τσιπάκι

Μια αίτηση για πατέντα που δημοσιεύθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν αφήνει τα σενάρια συνωμοσιολογίας να κοπάσουν και αναθερμαίνει τις ανησυχίες για την κανονικοποίηση της προοπτικής για «τσιπάκι». Πρόκειται για μια πατέντα με κρυπτοτεχνολογία που θα επιτρέπει την «εξόρυξη» κρυπτονομίσματος από τους ίδιους τους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την φυσική τους κίνηση και την βιολογική καθημερινότητά τους.