MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Γ.Τράγκας: «Όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής ξέχασαν τον Μίκη που διαδήλωνε κατά Συμφωνίας Πρεσπών & Μνημονίων - Ντροπή!»

Γράφει: Γιώργος Τράγκας


Όλοι “ξεχάσανε” να μεταδώσουν την καταγγελτική ομιλία του Μίκη στο Σύνταγμα για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιμνημονιακές δηλώσεις του. Κανένα από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν μπήκε στο κόπο να μας ενημερώσεις για τον αντιστασιακό του ρόλο την τελευταία δεκαετία κατά της νέας γερμανικής οικονομικής Κατοχής,

Ο θάνατος του Μίκη και τα αφιερώματα που ακολούθησαν για τη ζωή του και το μεγάλο έργο του, απέδειξαν γιατί η πατρίδα μας είναι στην 70η θέση, παγκοσμίως, από πλευράς ελευθεριών του Τύπου.
 
Όλα τα ελεγχόμενα πανελλαδικά κανάλια, με περισσή υποκρισία, αφιέρωσαν στα δελτία ειδήσεων και σε διάφορες εκπομπές, πολύ χρόνο για την πολιτική δράση και την υπέροχη μουσική που έγραψε ο παγκόσμιος μουσικοσυνθέτης.

Πληθαίνουν οι εταιρείες «ζόμπι» - Κύμα πτωχεύσεων μετά τη λήξη των μέτρων στήριξης

Τον λογαριασμό της κρίσης της πανδημίας για τον ελληνικό επιχειρηματικό τομέα αρχίζουν να βγάζουν τα στελέχη των τραπεζών, με τον φόβο ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης διέσωσαν προσωρινά επιχειρήσεις που δεν είναι στην πραγματικότητα βιώσιμες και θα αρχίσουν να καταρρέουν όταν αποσυρθεί η στήριξη.

Το ελληνικό πτωχευτικό πλαίσιο ήταν, ως τώρα, μνημειωδώς αναποτελεσματικό στην εκκαθάριση της αγοράς από τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Ο νέος πτωχευτικός νόμος, που περιλαμβάνει και διατάξεις για την παροχή δεύτερης ευκαιρίας στους πτωχευμένους επιχειρηματίες, τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ιούνιο. Ομως, αν και είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα, προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επιταχύνει σημαντικά την εκκαθάριση της αγοράς από επιχειρήσεις «ζόμπι».

Σάββας Καλεντερίδης: Το σχέδιο εξόντωσης του ελληνισμού της Πόλης

Σάββας Καλεντερίδης: Κωνσταντινούπολη έτος 1955. Η νύχτα των κρυστάλλων. Το σχέδιο εξόντωσης του ελληνισμού της Πόλης και τα Σεπτεμβριανά.


Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM στις 6 Σεπτεμβρίου 2021.