MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Οι 5 μεγάλοι κίνδυνοι που θα οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση

Από την επιβράδυνση της Αμερικανικής οικονομίας, το υπέρογκο χρέος της Κίνας, τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, την Αργεντινή ως τον αγαπημένο δικτάτορα του Trump 

Δέκα χρόνια μετά την κτηματομεσιτική φούσκα που «έσκασε» στις ΗΠΑ παρασύροντας τις αμερικανικές τράπεζες και στις συνέχεια τα τραπεζικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο αλλά και τον Εμπορικό Πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας είναι πιο ευάλωτη από ποτέ.

Μάλιστα εκτιμάται ότι η πιθανότητα μιας νέας παγκόσμιας ύφεσης είναι πραγματική, ορατή και με προφανή οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ και στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης και της Ασίας.

Ποιοι είναι όμως οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σήμερα την παγκόσμια οικονομία και να την οδηγήσουν σε μια νέα, ίσως και μεγαλύτερη, ύφεση;

Προειδοποίηση Αιγύπτου σε Τουρκία: «Θα υπάρχουν συνέπειες από μονομερείς ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ»

Η Αίγυπτος παρεμβαίνει δυναμικά στις τελευταίες εξελίξεις στις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και στηρίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωση του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ η οποία αναρτήθηκε στη επίσημη σελίδα του στο Facebook, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η Αίγυπτος επαναβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας επί των πόρων της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει παραχωρήσει άδειες για έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων», δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Η ΕΚΤ στην προσπάθεια της να βοηθήσει την ευρωζώνη… δημιούργησε μια κόλαση – Έρχεται το QE για τον λαό

Ο Mario Draghi πρότεινε ένα συνδυασμό προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη και του QE για τον λαό, παρόλο που οι ιδέες αυτές είναι αντίθετες με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ του 1992 στην οποία στηρίζεται η Ευρωζώνη. 

Η ΕΚΤ στην προσπάθεια της να βοηθήσει την ευρωζώνη δημιούργησε μια κόλαση, είτε από άγνοια, είτε σκόπιμα.

Η Lagarde που θα αντικαταστήσει τον Draghi στην ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση όταν θα διαπιστώσει ότι η ποσοτική χαλάρωση δεν αποδίδει.

Μήπως θα πρέπει να δημιουργηθεί QE για τον λαό ή ρήψη χρημάτων από το ελικόπτερο; 

Υπάρχει μια φιλοσοφική προσέγγιση που ονομάζεται το ξυράφι του Occam

Ο Occam ήταν άγγλος φιλόσοφος που στηρίζεται στην αρχή ότι κανείς δεν θα πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες. 

Το σκάνδαλο των ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στη λεηλασία της Ελλάδας συμμετέχει η εγχώρια ελίτ, σε συνεργασία με την Πολιτική – χωρίς φυσικά να κατηγορούμε κανέναν, αφού όλα όσα συμβαίνουν είναι απολύτως νομότυπα. Αυτοί που πληρώνουν βέβαια το βαρύ τίμημα μίας χώρας που υπερχρεώθηκε από την Πολιτική έως το 2009, ενώ στη συνέχεια χρεοκόπησε από την απίστευτη κακοδιαχείριση της κρίσης, με την υπογραφή του εγκληματικού PSI, είναι οι απλοί Πολίτες της – οι οποίοι θα μετατραπούν σε εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους σε μία περιοχή που δεν θα τους ανήκει απολύτως τίποτα. Η πρόβλεψη μας αυτή δεν είναι απαισιόδοξη αλλά απλά ρεαλιστική, με κριτήριο αυτά που δρομολογούνται στη χώρα μας – η οποία παρά το ότι έχει βιώσιμες λύσεις στη διάθεση της, θα χάσει ακόμη και τα ενεργειακά της αποθέματα, χωρίς να μειωθεί καθόλου ούτε το δημόσιο, ούτε το κόκκινο ιδιωτικό χρέος, έτσι ώστε να μην μπορέσουν ποτέ να αντιδράσουν οι Πολίτες της. Το μεταναστευτικό, το δημογραφικό και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό τους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες της χώρας μας – οπότε δεν πρέπει να έχουμε καμία απορία, όσον αφορά τον πραγματικό λόγο της μη επίλυσης, εάν όχι της επιδείνωσης τους.

Η ύπουλη άλωση της Ελλάδας

Μετάφραση εικόνας: Δεν είναι πρόσφυγες, αλλά εισβολείς! Οι πρόσφυγες έρχονται μέσα από νόμιμα κανάλια και σέβονται τα έθιμα των ευγενικών υποδοχέων τους. Οι εισβολείς όχι!

Όσο ανόητος και αν είναι κανείς, δεν μπορεί να μη συνειδητοποιεί πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη (α) με την πιο ύπουλη, δόλια εθνική απειλή, με τη μαζική μετανάστευση και με τον εποικισμό της από την Τουρκία και (β) με την οικονομική κατοχή της από τη Γερμανία. Παράλληλα υπονομεύεται η εδαφική της ακεραιότητα, με αφετηρία την «προδοτική» συμφωνία των Πρεσπών, με επόμενο υποψήφιο τη Θράκη. Η τραγωδία της πατρίδας μας πάντως ξεκίνησε επί του εκσυγχρονιστή κ. Σημίτη (ο οποίος έχει το θράσος σήμερα να αρθρογραφεί υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους), με τα γνωστά swaps της Goldman Sachs. Με αυτόν που μας δίδαξε πρώτος να μισούμε την ιστορία μας, τη θρησκεία μας, τις παραδόσεις μας, τη γλώσσα μας, το Έθνος μας και τον πατριωτισμό μας. Με τον άνθρωπο που εδραίωσε τη διαφθορά στην Ελλάδα και που τοποθέτησε τις βάσεις της χρεοκοπίας της, την οποία γιγάντωσε ο αξιότιμος κ. Καραμανλής και ολοκλήρωσαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των μνημονίων.